Reuters: Οι ΗΠΑ “παγώνουν” την παράδοση των μαχητικών F-35 στην Τουρκία

Reuters: Οι ΗΠΑ “παγώνουν” την παράδοση των μαχητικών F-35 στην Τουρκία

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να παγώσουν την παράδοση εξοπλισμού σχετικού με τα αεροσκάφη F-35 στην Τουρκία, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, σηματοδοτώντας το πρώτο βήμα προς την ακύρωση της παράδοσης των αεροσκαφών, ως αντίποινα για την αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.

Τις τελευταίες ημέρες, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν μεταφέρει σε Τούρκους ομολόγους τους ότι οι ΗΠΑ δεν θα αποστείλουν εξοπλισμό απαραίτητο για την προετοιμασία της άφιξης των F-35, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Οι αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, δήλωσαν ότι η παράδοση εκπαιδευτικού εξοπλισμού, που ήταν προγραμματισμένη, έχει ακυρωθεί. Υπενθυμίζεται, ότι οι ΗΠΑ και άλλα κράτη μέλη του NATO έχουν εκφράσει φόβους ότι το ραντάρ των S-400 θα μπορούσε να προσαρμοστεί ώστε να διακρίνει τα F-35, αν η Τουρκία αγόραζε και τα δύο.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version