Ρωσία: Ανησυχία για αυξήσεις τιμών και ανεργία

Ρωσία: Ανησυχία για αυξήσεις τιμών και ανεργία

Δημοσκόπηση που πραγματοποίησε τον ερευνητικός κέντρο Levada-Centr έδειξε ότι 62% των Ρώσων ανησυχούν με την αύξηση των τιμών στα διάφορα προϊόντα. Επίσης το 41% ανησυχεί για την αύξηση της ανεργίας ενώ το 34% ανησυχεί για τη αισθητή διαστρωμάτωση που παρατηρείται στην ρωσική κοινωνία.

Το 28% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο είναι η κατάσταση κρίσης στην οικονομία, η κατάσταση που επικρατεί στην βιομηχανία και στον τομέα της αγροτικής οικονομίας. Το 19% των ερωτηθέντων εκφράζει την ανησυχία του για τις περιβαλλοντικές συνέπειες. Επίσης το 18% των Ρώσων εκφράζει την ανησυχία του για την κρίση ηθικής και των ηθικών αξιών στην κοινωνία.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 15-20 Φεβρουαρίου, σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας, σε δείγμα 1.600 τόμων ηλικίας 18 ετών και άνω

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Rostat) από τις αρχές του 2019 ο πληθωρισμός σημείωσε αύξηση 1,3%. Η Κεντρική Τράπεζα αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί σε ποσοστά της τάξεως του 5,5-6% την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου. Το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει εκτίναξη του πληθωρισμού κατά το ίδιο διάστημα στο 5,2-5,4%.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version