Ρωσία: Άμεση κλιμάκωση του πολέμου οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών

Ρωσία: Άμεση κλιμάκωση του πολέμου οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών

«Άμεση κλιμάκωση» του πολέμου χαρακτήρισε σήμερα το Κρεμλίνο τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ότι η Ουκρανία, εάν ήθελε, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα για να πλήξει στόχους εντός της Ρωσίας.

Ο Κάμερον υποσχέθηκε την Πέμπτη ότι το Λονδίνο θα παρέχει ετησίως στρατιωτική βοήθεια ύψους τριών δισεκ. λιρών στην Ουκρανία «για όσο χρειαστεί», σημειώνοντας ότι δεν έχει αντίρρηση να χρησιμοποιηθούν τα όπλα αυτά σε ρωσικό έδαφος.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η δήλωση αυτή είναι επικίνδυνη και ανησυχητική, υποστηρίζοντας ότι θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο το σύστημα της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Εξάλλου, ο Πεσκόφ χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνες» και τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος επανέλαβε την αμφιλεγόμενη θέση του περί αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία. «Η Γαλλία και ο αρχηγός του γαλλικού κράτους συνεχίζουν να αναφέρονται στην πιθανότητα άμεσης εμπλοκής επί του πεδίου (…). Είναι μια πολύ επικίνδυνη τάση. Το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρησή μας (στην Ουκρανία) μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι προκαθορισμένοι στόχοι», είπε.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist ο Μακρόν είπε την Πέμπτη ότι εάν υπήρχε κάποιο ουκρανικό αίτημα περί αποστολής στρατού, κάτι που όμως δεν συμβαίνει σήμερα, θα ήταν θεμιτό να εξεταστεί το ζήτημα. Ο Γάλλος πρόεδρος προκάλεσε αναταραχή στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν είπε ότι η αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί στο μέλλον. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δεν εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version