Ryanair: Δεν θα πετάξουμε με άδεια τα μεσαία καθίσματα

Ryanair: Δεν θα πετάξουμε με άδεια τα μεσαία καθίσματα

Η Ryanair γνωστοποίησε πως δεν θα επαναλάβει τις πτήσεις, αν μένει άδειο το μεσαίο κάθισμα στα αεροπλάνα λόγω κορoνοϊού.

Ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι προειδοποίησε πως η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία δεν θα ξαναρχίσει τις πτήσεις, αν είναι υποχρεωμένη να κρατάει άδεια τα μεσαία καθίσματα στα αεροπλάνα ώστε να διατηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας εξαιτίας του κορονοϊού.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times, ο Ο’Λίρι λέει πως προειδοποίησε την ιρλανδική κυβέρνηση πως, αν προβλέπει να επιβάλει τέτοιους κανόνες, «είτε θα πληρώσει το μεσαίο κάθισμα είτε δεν θα πετάξουμε», επειδή «δεν μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα με ποσοστό πληρότητας 66%».
O Μάικλ Ο’ Λίρι εκτίμησε ότι αναμένει ποσοστά πληρότητας στα αεροπλάνα της εταιρείας γύρω στο 80% μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Την ίδια ώρα η IATA που αντιπροσωπεύει περίπου 290 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο εκτιμά ότι οι αεροπορικές θα έχουν απώλειες πάνω από 300 δις δολάρια.
Εξάλλου, οι αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως έχουν προσγειώσει μεγάλα τμήματα των στόλων τους και ανέστειλαν πολλές πτήσεις και δρομολόγια. Παραδείγματος χάριν, η United Airlines έχει μειώσει τη χωρητικότητά της κατά 90% για το πρόγραμμα του Μαΐου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version