Σεισμική δόνηση στη Θήβα αισθητή και σε περιοχές των Αθηνών

Ζάκυνθος

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:12 στη Θήβα. Έγινε και πάλι αισθητή σε ορισμένες περιοχές των Αθηνών. Η δόνηση είχε επίκεντρο μόλις 1 χιλιόμετρο βορειοανατολικά της Θήβας και 50 χλμ. βορειοδυτικά του Περιστερίου., ενώ έγινε αισθητή και στην Αθήνα. Το εστιακό βάθος της δόνησης εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα και το γεγονός ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός, τον κατέστησε και πιο αισθητό. Η διάρκεια ήταν μικρή.

Oι σεισμολόγοι έχουν πει στους κατοίκους να μη μένουν σε παλιά, ετοιμόρροπα κτίσματα και δεν εκφράζουν ανησυχία για μεγάλο σεισμό, όμως η συνεχιζόμενη δραστηριότητα τους απασχολεί και την παρακολουθούν.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version