Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο σημειώθηκε στις 10:05 μ.μ. με επίκεντρο ίδιο με του πρωινού σεισμού των 4,7 βαθμών, στην Εύβοια.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός επειδή ήταν και πάλι επιφανειακός, ενώ είχε και διάρκεια. Η πρώτη –μη οριστική όμως– αυτόματη εκτίμηση του Εθνικού  Αστεροσκοπείου, αναφέρει ως μέγεθος τα 4,9 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο προσδιορίζεται σε απόσταση 58 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας και 12 χλμ. βορειοανατολικά από τα Νέα Στείρα. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημίες, αλλά η δόνηση ήταν πολύ πιο αισθητή από την δόνηση που σημειώθηκε στις 06:32 το πρωί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version