Συνέλαβαν 102 φιλοπαλαιστινίους διαδηλωτές σε Πανεπιστήμιο επειδή… δεν ήταν φοιτητές

Συνέλαβαν 102 φιλοπαλαιστινίους διαδηλωτές σε Πανεπιστήμιο επειδή… δεν ήταν φοιτητές

Η αστυνομία προχώρησε στις προσαγωγές εκατοντάδων ατόμων και στη σύλληψη τελικά 102, επειδή συμμετείχαν σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στο πανεπιστήμιο Northeastern University στη Βοστώνη. Η διοίκηση του πανεπιστημίου δίνει άλλοθι στην αστυνομία υποστηρίζοντας ότι κάποιος φώναξε “θάνατος στους Εβραίους”, όμως οι διαδηλωτές το διαψεύδουν αλλά και λένε ότι σε μια φιλειρηνική διαδήλωση κατά των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα, τυχόν μεμονωμένες κραυγές δεν συνιστούν συλλογικό αδίκημα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι όσοι εκ των προσαχθέντων ήταν εγγεγραμμένοι φοιτητές «αφέθηκαν ελεύθεροι και θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις πανεπιστημιακές και όχι ποινικές, όμως όσοι αρνήθηκαν να επιδείξουν φοιτητική ταυτότητα ή δεν διέθεταν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο, συνελήφθησαν». Είναι ασαφής πάντως η κατηγορία που αντιμετωπίζουν.

 

Οι προσαγωγές άρχισαν όταν η διεύθυνση του πανεπιστημίου έκρινε ότι «κάποιοι διαδηλωτές ξεπέρασαν τα όρια και ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα όπως “θάνατος στους Εβραίους”», όπως αναφέρει ανακοίνωση του πανεπιστημίου στην πλατφόρμα Χ.

Οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ κατά της Χαμάς ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia και εξαπλώθηκαν σε πανεπιστημιουπόλεις ανά τη χώρα, ειδικά μετά την έγκριση από τη Βουλή οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ.

Το Πανεπιστήμιο Northeastern χαρακτήρισε τη διαδήλωση παραβίαση του κώδικα συμπεριφοράς των φοιτητών, αλλά πολλοί φοιτητές δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν τις πειθαρχικές κυρώσεις, καθώς ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και τέλος στις επενδυτικές σχέσεις με εταιρείες που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του το Northeastern αναφέρει ότι η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης υποστηριζόμενη από τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου επενέβησαν για να διαλύσουν μια «κατάληψη χωρίς άδεια» στην πανεπιστημιούπολη.

Βίντεο που έχουν ανέβει στα social media δείχνουν σπουδαστές να έχουν μπλοκάρει την έξοδο του Πανεπιστήμιου προκειμένου να εμποδίσουν τις “κλούβες” της αστυνομίας να φύγουν με τους συλληφθέντες διαδηλωτές μέσα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version