Σύντομα θα συναντηθούν οι πρόεδροι Ρωσίας-Κίνας

Ρωσία-Κίνα: Γεωοικονομική και γεωστρατηγική σύμπλευση, Ιωάννης Φριτζαλάς

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντιμίτρι Πέσκοφ δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζουν να συναντηθούν, αλλά δεν ανέφερε ημερομηνίες για την επίσκεψη του Πούτιν στο Πεκίνο.

Είπε ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο Πεκίνο θα μπορούσε να θεωρηθεί «προετοιμασία για επικείμενη συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο».

«Πράγματι, σχεδιάζονται τέτοιες επαφές και είναι κατανοητός ο λόγος και η αναγκαιότητά τους, δεδομένου ότι οι σχέσεις των ηγετών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας είναι πολύ φιλικές», δήλωσε ο Πέσκοφ σε δημοσιογράφους. «Όμως είναι πρώιμο να οριστικοποιήσουμε ημερομηνίες. Θα σας ενημερώσουμε για τα πάντα μόλις είμαστε έτοιμοι», συμπλήρωσε. Το Reuters είχε μεταδώσει προ 25 ημερών ότι ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Πεκίνο τον Μάιο για συνομιλίες με τον Σι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version