Σκωτία: Πρώτο το Εθνικό Κόμμα, συντριβή Εργατικών

Σκωτία: Πρώτο το Εθνικό Κόμμα, συντριβή Εργατικών

Την πρώτη θέση διατηρεί στη Σκωτία – όπως αναμένονταν- το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας (SNP), σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από 14 περιοχές, όπου φαίνεται να συγκεντρώνουν το 38,1% των ψήφων, δηλαδή σχεδόν 10 μονάδες περισσότερο από τις εκλογές του 2014, όπου είχαν συγκεντρώσει το 28,9%.

Την ίδια στιγμή, τα αποτελέσματα για το κόμμα των Εργατικών είναι αρνητικά, καθώς βρίσκονται στην πέμπτη θέση συγκεντρώνοντας 9,1% των ψήφων, κάτι που σημαίνει πως διατρέχουν κίνδυνο να χάσουν και τις δύο έδρες που κατείχαν.

Δεύτερο στη Σκωτία έρχεται το κόμμα του Brexit με 15,9% και τρίτο το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών με 13,1%, ενώ οι Τόρις καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση με ποσοστό 11,9%. Σύμφωνα με τα τοπικά συμβούλια στην Σκωτία σημειώθηκε σημαντική αύξηση της συμμετοχής των ψηφοφόρων στις φετινές ευρωεκλογές, η οποία εκτιμάται ότι ανήλθε στο 50% (+6% σε σύγκριση με το 2014).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version