Στενή στρατιωτική σχέση με Ρωσία θέλει ο… νέος της Αρμενίας

Στενή στρατιωτική σχέση με Ρωσία θέλει ο… νέος της Αρμενίας

Συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν είχε ο νέος πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν στο Σότσι της Μαύρης θάλασσας. Ο Πασινιάν ανέφερε στον Πούτιν ότι επιδιώκει την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία σε στρατιωτικό επίπεδο.

Πρόσθεσε επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σημασία που έχουν οι στρατηγικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών. Ο Πασινιάν εξελέγη πρωθυπουργός από το αρμενικό κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα έπειτα από ειρηνικές διαδηλώσεις που γίνονταν για εβδομάδες στους δρόμους της χώρας κατά της κυβερνώσας ελίτ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία ο Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος είχε διατελέσει επίσης πρόεδρος της Αρμενίας για μια δεκαετία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι