Συντριβή δύο ελικοπτέρων του Χαφτάρ στη Λιβύη

Συντριβή δύο ελικοπτέρων του Χαφτάρ στη Λιβύη

Τη συντριβή δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων που ανήκουν στον στρατό του Χαφτάρ επιβεβαίωσαν μέσω ανακοίνωσης τους οι ειδικές δυνάμεις του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), αναφέροντας μάλιστα ότι τα δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν το ένα με το άλλο. Το περιστατικό συνέβη στη νότια μεριά της αεροπορικής βάσης Μπενίνα, την ώρα που βρισκόταν εν εξελίξει στρατιωτική επιχείρηση.

Η στρατιωτική επιχείρηση αφορά τις συγκρούσεις που μαίνονται με μία ομάδα ανταρτών από το Τσαντ, που μέχρι πριν λίγο καιρό συνεργαζόταν με τις δυνάμεις της Ανατολικής Λιβύης. Πρόκειται για μαχητές του Μετώπου για την Αλλαγή και την Ομόνοια στο Τσαντ (FACT) που δραστηριοποιείται κυρίως στη νότια Λιβύη, κοντά στα σύνορα της χώρας με το Τσαντ.

Το FACT πολέμησε μαζί με τον LNA κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, γεγονός που εξηγεί κατά πολλούς ερευνητές και το γεγονός ότι έχει στη διάθεσή του βαρύ οπλισμό που προέρχεται από το οπλοστάσιο του Χαφτάρ. Το ρήγμα στις σχέσεις τοποθετείται στον περασμένο Απρίλιο, όταν ο FACT πολέμησε εναντίον των ενόπλων δυνάμεων του Τσαντ στο βόρειο σημείο της χώρας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι