Συρία: Προς τελική νίκη των Κούρδων κατά των τζιχαντιστών

Συρία: Προς τελική νίκη των Κούρδων κατά των τζιχαντιστών

Η οργάνωση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) κατάφερε να αποσπάσει ολόκληρο το τελευταίο οχυρό του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), το χωριό Μπαγούζ, έπειτα από σφοδρές μάχες που κράτησαν εβδομάδες, μετέδωσε ο συριακός κουρδικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Hawar, ωστόσο εκπρόσωπος της οργάνωσης είπε ότι η πληροφορία αυτή δεν αληθεύει.

Δημοσιογράφοι του ιστότοπου που βρίσκονται επιτόπου μετέδωσαν ότι οι ΣΔΔ «απελευθέρωσαν όλο το Μπαγούζ από τους μισθοφόρους του Νταές» και ότι η επιχείρηση ευρείας κλίμακας που διεξήγαγε η συμμαχία κουρδικών και αραβικών ομάδων που υποστηρίζεται από τον διεθνή αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ «τερματίστηκε με την ήττα του Νταές και τη νίκη των ΣΔΔ». Ο όρος Νταές είναι ένα ακρώνυμο του ΣΔΔ στα αραβικά.

Ωστόσο, εκπρόσωπος των ΣΔΔ δήλωσε πως η πληροφορία αυτή δεν ισχύει και πρόσθεσε πως η επιχείρηση συνεχίζεται. Η επικράτηση της οργάνωσης στη μάχη πάντως θεωρείται θέμα χρόνου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version