«Τα βλέπω» απαντά ο Ερντογάν στον Τραμπ

Απειλεί και το ευρώ ο Ερντογάν,slpress

Συνεχίζουν την παρτίδα πόκερ ο Τραμπ και ο Ερντογάν με τον Τούρκο πρόεδρο να απαντά στις κυρώσεις που επέβαλαν οι Αμερικανοί στους υπουργούς του.

Μιλώντας στην γυναικεία οργάνωση του κόμματός του, ο Ερντογάν είπε σήμερα ότι διέταξε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων, «αν διαθέτουν» τέτοια στην Τουρκία, των αμερικανών υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης. Απάντησε δηλαδή στην Ουάσινγκτον με ισοδύναμες κυρώσεις. Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ δεν αρμόζει σε έναν στρατηγικό εταίρο, όπως η Τουρκία.

Οι ΗΠΑ απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του Άντριου Μπράνσον, ο οποίος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό την περασμένη εβδομάδα, αφού είχε μείνει 21 μήνες στην φυλακή, κατηγορούμενος για σχέσεις με «τρομοκρατικές» οργανώσεις και «κατασκοπεία». Ο ιερωμένος και οι ΗΠΑ απορρίπτουν τις κατηγορίες και ζητούν την απελευθέρωση.

Η υπόθεση Μπράνσον έχει φέρει στο χειρότερο σημείο, κατά την τελευταία δεκαετία, τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, αν και πριν λίγες ώρες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών προδιέγραψε λύση τις προσεχείς ημέρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version