Τεράστιες ουρές για rapid test με τη βαλίτσα στο χέρι

Τεράστιες ουρές για rapid test με τη βαλίτσα στο χέρι

Τεράστιες ουρές σχηματίζονται πλέον στα σημεία δωρεάν διενέργειας rapid test όπως στο μετρό στο Σύνταγμα, καθώς ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει αλλά και να αποφύγει τα 20 ευρώ σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο εξέτασης.

Η ουρά οφείλεται στο ότι πλέον για να ταξιδέψει κάποιος με καράβι από την ηπειρωτική χώρα προς νησί, θα πρέπει να είναι ή εμβολιασμένος ή να έχει νοσήσει ή να έχει αρνητικό τεστ. Από τα υπάρχοντα τεστ όμως, δεκτό ως αρνητικό αποτέλεσμα γίνεται μόνον το  PCR (μοριακός έλεγχος, κόστος 50-60 ευρώ) ή το rapid test (ταχείας ανίχνευσης,  κόστος15-20 ευρώ) και όχι το self test. Στην Αθήνα σήμερα δωρεάν τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ γίνονταν στο μετρό στο  Σύνταγμα όπου ο κόσμος προτίμησε να πάει επειδή έχει 4-5 εξεταστήρια και λειτουργεί μέχρι τις 8 μ.μ. ενώ τα άλλα σταματούν στις 13:00 ή στις 14:00.

Αλλα σημεία ελέγχου λειτουργούσαν το πρωί στο Μαρούσι, στον Άλιμο, στο Ίλιον, στο Χαϊδάρι, στου Ζωγράφου, στη Γλυφάδα, στο Περιστέρι, στη Λυκόβρυση και στον Πειραιά, καθώς και σε άλλα εκατό περίπου σημεία σε όλη τη χώρα. Τα σημεία ελέγχου δημοσιεύονται καθημερινά εδώ για όλη την Ελλάδα. Από αυτή την σελίδα επιλέγετε το εικονίδιο που αναγράφει “Σημεία μαζικών δειγματοληψιών ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ” με την ημερομηνία που αναγράφει (συνήθως αναρτάται μόνον αυθημερόν ενημέρωση, αν και σε κάποια σημεία όπως στο μετρό στο Σύνταγμα οι έλεγχοι είναι σχεδόν καθημερινοί)

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version