Θα δοθεί χρήμα το Σεπτέμβρη;

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Μετρά ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από την πανδημία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου από την Θεσσαλονίκη όπου θα δώσει συμβολικά και σε μικρο κύκλο της καθιερωμένη πρωθυπουργική εξαγγελία,  παρότι η έκθεση δεν θα γίνει.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που επισης ανέφερε ότι τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα κατατεθούν στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, Οκτώβρη, Νοέμβρη ή Δεκέμβρη.

Ο κος Πέτσας ανέφερε ότι εξετάζεται ένα πλέγμα μέτρων για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, πέραν της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ που λαμβάνουν. Όπως είπε πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης πιο γρήγορα από τον αρχικό σχεδιασμό. Μεταξύ των μέτρων που μελετώνται είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, ενώ ο φόρος επιτηδεύματος είναι κάτι που έχεἴ δεσμευτεί η κυβέρνηση να καταργήσει, αλλά δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη ο χρόνος

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version