Θερμό επεισόδιο με την Τουρκία βλέπει πιθανό το 54,6% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της MRB

Θερμό επεισόδιο με την Τουρκία βλέπει πιθανό το 54,6% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της MRB

Ευρεία αποδοχή συναντά η υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το STAR στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα, το 55,5% κρίνει θετικά την επιλογή της κας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και το 23% αρνητικά.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί ένα σοβαρό προβάδισμα 13 μονάδων καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 33% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 5,7% και ακολουθεί με 4,7% το ΚΚΕ και 4% η Ελληνική Λύση. Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 3,1%.  Στο 1,3% η Χρυσή Αυγή, στο 1% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο 24,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,2% έναντι 24,5% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,2% ευνοϊκών γνωμών. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30,5%, η Φώφη Γεννηματά με 21,9%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 20,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 19,4% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 19,1%.

Το 56,9% κρίνει θετικά την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ το 14% αρνητικά. Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι ότι το 54,6% θεωρεί πιθανό τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία ενώ το 39,2% δεν ανησυχεί. Το 42,6% θεωρεί πως η προσφυγή στη Χάγη είναι η ενδεδειγμένη επίλυση των διαφορών με την Τουρκία. Το 28,8% θέλει απευθείας διάλογο με την Άγκυρα, ενώ το 21,3% απαντά πως ούτε το ένα, ούτε το άλλο συνιστούν λύση. Σχετικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, το 29,8% την κρίνει αρνητικά, ενώ το 28,5% θετικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version