Τί γυρεύει ο Μητσοτάκης στην Σαουδική Αραβία

Η ομιλία Μητσοτάκη στην Κ.Ο της ΝΔ

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Σαουδική Αραβία, αρχής γενομένης από σήμερα, που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θεωρείται βαρύνουσας οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας.  Εκτιμούν πως κατά την δραστηριότητα και τις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός στο Ριάντ θα εμπεδωθεί ο στρατηγικός χαρακτήρα των σχέσεων Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, αλλά και το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών των σχέσεων, όπως επιβεβαιώθηκε και κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ριάντ τον Φεβρουάριο του 2020.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο “Middle East Green Summit” που έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τη μείωση εκπομπών ρύπων και την εξισορρόπηση του αποτυπώματος των ορυκτών καυσίμων, μέσω της χρήσης τεχνολογίας “καθαρής” ενέργειας, για ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαχείριση υδάτων, μεγάλης έκτασης δενδροφύτευση κ.ά. Στο συγκεκριμένο Φόρουμ αναμένεται να μιλήσουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, όπως και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα, John Kerry.

Την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Mohamed Bin Salman. Κυβερνητικές πηγές, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΜΕ, ότι κυβέρνηση της Αθήνας, συμβάλλει στην άμυνα της Σαουδικής Αραβίας με την αποστολή μίας συστοιχίας Patriot, κατόπιν της συμφωνίας που υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Ελλάδας στο Ριάντ τον περασμένο Απρίλιο.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει και συναντήσεις με επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι είτε δραστηριοποιούνται ήδη, είτε ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, ενώ πρόκειται να συμμετάσχει στο Φόρουμ Future Investment Initiative, που συγκεντρώνει τους σημαντικότερους επενδυτές του Κόλπου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version