Τι λέει η Λευκωσία για το τετ α τετ Αναστασιάδη-Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

Τι λέει η Λευκωσία για το τετ α τετ Αναστασιάδη-Ερντογάν στο ΝΑΤΟ,

Τετ α τετ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο δείπνο εργασίας της ευρωατλαντικής συμμαχίας, που φιλοξένησε στη Μαδρίτη ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου, Μάριου Πελεκάνου, ο Αναστασιάδης δήλωσε στον Ερντογάν τη βούληση για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για διευθέτηση του Κυπριακού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και επανέλαβε πως ο ίδιος είναι πάντοτε έτοιμος να προσέλθει σε συνομιλίες, με στόχο τη διευθέτηση ενός χρονίζοντος προβλήματος, η επίλυση του οποίου θα είναι επωφελής για την Κύπρο και όλους τους Κύπριους, καθώς και για τη σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για τις σχέσεις ΕΕ -Τουρκίας.

Όπως αναφέρουν κυπριακές κυβερνητικές πηγές, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε στον πρόεδρο Αναστασιαδη ότι και οι δύο πλευρές έχουν καταθέσει τις θέσεις τους και θα ήταν σωστό να γίνει μια προσπάθεια με την τουρκοκυπριακή ηγεσία να βρεθεί ένα κοινό σημείο για να ξαναρχίσει ο διάλογος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version