Την έναρξη της επιχείρησης στη Συρία ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Την έναρξη της επιχείρησης στη Συρία ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως άρχισε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ονόμασε την επιχείρηση εισβολής στη βόρεια Συρία “Πηγή της Ειρήνης”. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης στόχος είναι οι τρομοκράτες του PKK και των YPG, καθώς και οι τζιχαντιστές.

Νωρίτερα ο Τσαβούσογλου δήλωνε πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, ανάμεσά τους και η κυβέρνηση Άσαντ, θα ενημερωθούν όταν η Τουρκία αποφασίσει να ξεκινήσει την πολεμική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία. Ο ίδιος αποκάλυψε και τι είπε ο Ερντογάν την περασμένη Κυριακή στον Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, ο Τούρκος πρόεδρος «ενημέρωσε» τον Αμερικανό ομόλογό του, κατά το τηλεφώνημά τους την περασμένη Κυριακή, πως η Άγκυρα θα εξαπολύσει την επίθεση, καθώς η Ουάσινγκτον καθυστέρησε τις προσπάθειες για τη δημιουργία στην περιοχή μιας «ασφαλούς ζώνης». Εκτός από τον Τραμπ, ο Ερντογάν, το μεσημέρι της Τετάρτης, μίλησε και με τον Πούτιν, τον οποίο ενημέρωσε για την επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.

Στη συνδιάλεξη, ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι η τουρκική επιχείρηση θα συμβάλει στην ειρήνη και στη σταθερότητα στη χώρα και θα ανοίξει τον δρόμο για την πολιτική διαδικασία προκειμένου να επιλυθεί η σύγκρουση, όπως ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version