Το απόλυτο ντέρμπι για την δεύτερη θέση δίνει δημοσκόπηση της Pulse

Το απόλυτο ντέρμπι για την δεύτερη θέση δίνει δημοσκόπηση της Pulse

To ΠΑΣΟΚ έχει μικρές απώλειες και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ορισμένα μικρά κέρδη.

Νέα δημοσκόπηση παρουσιάστηκε σε κεντρικό δελτίο (Σκάι) της εταιρείας Pulse. Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ παραμένει στην πρώτη θέση (29,5) με 17,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ισοψηφούν στην δεύτερη θέση, ακριβώς με 12%!

Στο ερώτημα για το πως βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο το 56% λέει αποδυναμωμένος, το 25% λέει τα ίδια και το 11% λέει ενισχυμένος. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 45% λέει ενισχυμένος, το 38% τα ίδια και το 10% αποδυναμωμένος. Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη το 37% λέει πως βγαίνει αποδυναμωμένος, το 34% τα ίδια και το 17% ενισχυμένος. Για τον Αλέξη Τσίπρα το 48% λέει πως βγαίνει αποδυναμωμένος από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το 31% λέει τα ίδια και μόλις το 7% λέει πως βγαίνει ενισχυμένος.

Στην ερώτηση για το αν στις ερχόμενες εκλογές θα πάτε να ψηφίσετε το 69% λέει σίγουρα ναι, το 17% μάλλον ναι, το 5% μάλλον όχι και το 2% σίγουρα όχι. Στην δημοσκόπηση η Ελληνική Λύση εμφανίζεται με 7%, πίσω από το ΚΚΕ(7,5%). Άνοδο εμφανίζει και η Νίκη, όπως και η Νέα Αριστερά, που και σε αυτή την δημοσκόπηση δείχνει να έχει σοβαρές πιθανότητες να εκπροσωπηθεί στην ευρωβουλή.

Σταθερά υπέρ του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ τάσσεται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, ωστόσο καταγράφονται υψηλά ποσοστά αντίθεσης, όπως και σημαντικά ποσοστά υπέρ των καταλήψεων. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι – σε αντίθεση με την γραμμή του «όχι» που επέλεξε η Χαριλάου Τρικούπη, το 55% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι θεωρεί το νομοσχέδιο σε σωστή κατεύθυνση «με κάποιες βελτιώσεις», ενώ με την κομματική γραμμή συμφωνεί μόνον το 32%.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version