Το μεσημέρι του Σαββάτου η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας

Το μεσημέρι του Σαββάτου η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας

Το μεσημέρι του Σαββάτου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης.

Την πρόταση αυτή έκανε και τελικά κατάφερε να περάσει η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την ΝΔ να προτείνει να μιλήσουν πρώτα όλοι οι βουλευτές και η ψηφοφορία να γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τα υπόλοιπα κόμματα πρότειναν η ψηφοφορία να γίνει μόλις τελειώσει ο κατάλογος των ομιλητών, θεωρείται ωστόσο απίθανο αυτό να γίνει πριν τις 14:00, ώρα που πρότεινε η κυβερνητική πλειοψηφία για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων ως και τις 2.00 μμ αφήνει το περιθώριο σε περίπτωση που ο κατάλογος των ομιλητών εξαντληθεί νωρίτερα να ολοκληρωθεί νωρίτερα και η συζήτηση να ολοκληρωθεί νωρίτερα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βούτσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το «ως τις 2.00 μμ έχει τη σημασία του».

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα έχει προγραμματισθεί συλλαλητήριο έξω από την Βουλή για την Μακεδονία και προφανώς η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την πίεση της πλατείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version