Τούρκος υπουργός Άμυνας: Ας τα πάρει η Ελλάδα τα F-35 – Δεν κάνουν τη διαφορά

Τούρκος υπουργός Άμυνας: Ας τα πάρει η Ελλάδα τα F-35 – Δεν κάνουν τη διαφορά

Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ στο τουρκικό CNN είπε ότι «θα χαρούμε να πάρει η Ελλάδα τα F-35, μέλος του ΝΑΤΟ είναι, όμως αυτό δεν θα κάνει τη διαφορά, από μόνο του δεν είναι ικανό για να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο».

Ειδικότερα, είπε: «Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Χαιρόμαστε που αγοράζει το F-35. Ομως είναι απαράδεκτο να λέμε ότι θα αγοράσω το F-35 και θα κυριαρχώ παντού. Δεν αρκεί αυτό για να τα βάλει με την Τουρκια στο Αιγαίο. Ας μην ξεχνάμε ότι έρχεται το δικό μας KAAN. Θα περιμένουμε το δικό μας αεροπλάνο.

»Ο πόλεμος είναι πολύ δυσάρεστη υπόθεση, κάθε πόλεμος σημαίνει καταστροφή. Δεν θέλουμε κακές σχέσεις με κανέναν γείτονά μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και θα γίνουμε φίλοι. Λέμε να βρούμε τα θέματα που μπορούμε να συμφωνήσουμε. Λέμε ότι πρέπει πρώτα να τονωθεί η μεταξύ μας εμπιστοσύνη. Στη συνέχεια, φυσικά, θα συζητηθούν σημαντικά θέματα. Πρώτα από όλα λέμε να μιλήσουμε για τα θέματα που μπορούμε να συμφωνήσουμε. Δεν χρειάζεται να επιχειρούμε καθημερινά στο Αιγαίο», είπε ο Τούρκος υπουργός σχεδόν συγκαταβατικά.

Συνέχισε αναφερόμενος στο Κυπριακό: «Η θέση μας στο Κυπριακό, για τους Τούρκους αδελφούς μας, είναι σαφής. Η ΕΕ είχε πει ότι θα διεξαγάγει δημοψήφισμα. Είπε: ‘Θα κάνω μέλη της ΕΕ όσους πουν ΄ναι’, και αυτοί που λένε ‘όχι΄, δεν θα γίνουν μέλη της ΕΕ». Η ελληνική κοινότητα είπε ΄όχι΄. Οι Τούρκοι αδελφοί μας είπαν ΄ναι’. Η ΕΕ τελικά συμπεριέλαβε όσους είπαν ΄όχι΄ και απέκλεισε τους Τούρκους αδελφούς μας. Στην Κύπρο πάντως επικρατεί εδώ και 50 χρόνια ειρήνη. Εμείς τη φέραμε την ειρήνη και στην ελληνική πλευρά. Δεν υπήρξε καμία σύγκρουση ή πόλεμος εδώ και 50 χρόνια. Η Κύπρος παραμένει εθνικό ζήτημα για την Τουρκία. Το θέμα της ομοσπονδίας ανήκει πλέον οριστικά στο παρελθόν.»

Αναφέρθηκε και στον ευρωπαϊκό στρατό. «Εμείς θέλουμε να ενταχθούμε στον ευρωπαϊκό στρατό», είπε. «Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε ο δεύτερος πιο ισχυρός στρατός μέσα στο ΝΑΤΟ». Για την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν είπε «έκλεισε κι αυτό το ζήτημα, φεύγουμε κι από εκεί».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version