Τουρκική παράνοια… Η Άγκυρα ζητά την αποστρατικοποίηση της Χίου!

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Την αποστρατικοποίηση της Χίου ζητά η Τουρκία σε αντι-NAVTEX που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας, επικαλούμενη τη Συνθήκη της Λωζάνης. Η τουρκική NAVTEX 1149/20 εκδόθηκε από τον Σταθμό της Σμύρνης και χαρακτηρίζει μια ελληνική NAVTEX ως «παραβίαση του αποστρατικοποιημένου καθεστώτος του νησιού Χίος που ορίστηκε από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923».

Υπενθυμίζεται ότι η Συνθήκη της Λωζάνης έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο επίκεντρο αναφορών του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε ζητήσει παλαιότερα την “επικαιροποίησή” της. Την αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών έχει θέσει και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version