Τρεις Αλβανοί και ένας Έλληνας συνελήφθησαν για βόμβες σε βενζινάδικο και κάβα

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Δυο 37χρονοι με καταγωγή από την Αλβανία θεωρούνται από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ως οι φυσικοί αυτουργοί της έκρηξης που σημειώθηκε στις 8 Μαρτίου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά. Άλλος ένας συμπατριώτης τους, 35 ετών, και ένας 39χρονος  Έλληνας συνελήφθησαν εν τω μεταξύ για την έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα στις 12 Μαρτίου.

Ο ένας εκ των δύο 37χρονων διώκεται με απόφαση κάθειρξης 4,5 ετών από το εφετείο Πειραιά για εκβίαση, ενώ ο ίδιος έχει κατηγορηθεί παλαιότερα για ληστεία στην περιοχή της Πάτρας. Όσον αφορά στην υπόθεση της Κάβας, ο 35χρονος Αλβανός φέρεται να νοίκιασε το αυτοκίνητο που εμπλεκόταν στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανικού, ενώ ο ίδιος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  ανήκει σε ομάδα γνωστού νονού της νύχτας. Την βόμβα σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να τοποθέτησε και να ενεργοποίησε ένας 39χρονος Έλληνας.

Και οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν με δύο χωριστές αστυνομικές επιχειρήσεις και διώκονται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της αντίστασης, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και για καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και πέμπτο άτομο, που διώκεται μόνον για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Συγκεκριμένα, στο ΙΧ του βρέθηκε πιστόλι και φέρεται να είναι “μπράβος” σε νυχτερινό κέντρο.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής: «Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν δύο άτομα για την έκρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στις 8-3-2024 στον Πειραιά και ακόμη δύο άτομα για την έκρηξη σε κάβα στις 12-3-2024 στην Καλλιθέα.

»Όλοι συνελήφθησαν για – κατά περίπτωση – αντίσταση παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και για καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Άπαντες οδηγούνται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version