Βαρουφάκης: Μου απαγορεύουν την πολιτική δραστηριότητα στη Γερμανία

Βαρουφάκης: Μου απαγορεύουν την πολιτική δραστηριότητα στη Γερμανία

Ο Γιάνης Βαρουφάκης  με ανάρτηση του κατήγγειλε ότι η Γερμανία εξέδωσε Betatigungsverbot, δηλαδή, απαγόρευση πολιτικής δραστηριότητας σε βάρος του.

«Το γερμανικό Υπ. Εσωτερικών εξέδωσε “Betatigungsverbot” εναντίον μου: απαγόρευση κάθε πολιτικής δραστηριότητας. Όχι μόνο απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, αλλά και απαγόρευση συμμετοχής μέσω Zoom. Εδώ η ομιλία που τους ενόχλησε. Κρίνετε μόνοι σας», έγραψε χαρακτηριστικά  στην πλατφόρμα Χ.

Χθες η αστυνομία είχε διακόψει εκδήλωση που διοργάνωσε το Diem25, υπέρ της Παλαιστίνης στο Βερολίνο. Ο λόγος της διακοπής ήταν η συμμετοχή του Salman Abu Sitta, στον οποίο έχει απαγορευτεί η πολιτική δραστηριότητα στη Γερμανία, για άγνωστους λόγους. Ο 85χρονος Salman Abu Sitta είναι πολιτικός μηχανικός, ερευνητής και συγγραφέας, που δίνει εδώ και δεκαετίες αγώνα για να πάρει τέλος η κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version