Υποδοχή παλιόφιλου ο Τραμπ στον Ερντογάν

Υποδοχή παλιόφιλου ο Τραμπ στον Ερντογάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποδέχθηκε τον Τούρκο ομόλογό του Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, προτάσσοντας την παλιά «φιλία» τους.  «Είμαστε φίλοι εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε ο Τραμπ, έχοντας στο πλευρό του τον Ερντογάν, στο Οβάλ γραφείο.

«Κατανοούμε ο ένας τη χώρα του άλλου» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι η εκεχειρία στη Συρία εφαρμόζεται πολύ καλά και ότι οι Κούρδοι δείχνουν ικανοποιημένοι. Εξήγησε επίσης ότι οι ΗΠΑ άφησαν στρατεύματα στη Συρία για να προστατεύουν μονάχα τα κοιτάσματα πετρελαίου.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι με τον Ερντογάν θα συζητήσουν τα θέματα της εμπορικής συμφωνίας, του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 και των αμερικανικών μαχητικών F-35. Είπε τέλος ότι η Τουρκία έχει αιχμαλωτίσει περισσότερους από 100 μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ότι ο Ερντογάν ένα ιδιαίτερα σεβαστό πρόσωπο στην περιοχή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version