Ζάεφ: Αν ο Ιβάνοφ δεν υπογράψει τώρα, θα υπογράψει μετά το δημοψήφισμα

"Μολών λαβέ" του Ιβάνοφ στον Ζάεφ, Νεφέλη Λυγερού

Ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν μπορεί να σταματήσει την ευρωπαϊκή πορεία της πΓΔΜ . Εάν δεν υπογράψει και πάλι τη συμφωνία για το ονοματολογικό με την Ελλάδα τότε υπάρχει και το δημοψήφισμα, το οποίο θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ή στις αρχές Οκτωβρίου.

Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στο βουλγαρικό πρακτορείο BGLES στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Κίνας με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η οποία έγινε στην Σόφια.

«Οι πολιτικοί θα πρέπει να σέβονται τη γνώμη του λαού» είπε ο Ζάεφ και πρόσθεσε: «Αυτός που πρέπει να ψηφίσει, θα ψηφίσει και αυτός που πρέπει να υπογράψει, θα υπογράψει, γι αυτό υπηρετούμε τους πολίτες» .

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει μομφή κατά του προέδρου, στην περίπτωση που αρνηθεί μέχρι το τέλος να υπογράψει την συμφωνία ο Ζάεφ απάντησε ότι όλες οι επιλογές είναι δυνατές.

Επανέλαβε τέλος για άλλη μία φορά ότι ο μοναδικός δρόμος για την χώρα του είναι η ισότιμη ένταξη στο ΝΑΤΟ, εκτιμώντας ότι αυτό πιστεύει και η πλειονότητα των πολιτών της χώρας του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version