Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε με οικονομικά μέτρα στη Λίθουανία, Λετονία και Εσθονία

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε με οικονομικά μέτρα στη Λίθουανία, Λετονία και Εσθονία

Η «εχθρική γραμμή των χωρών της Βαλτικής έχει οδηγήσει στη διακοπή των περισσότερων δεσμών τους με τη Μόσχα», εκτίμησε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποιώντας παράλληλα για τη λήψη μέτρων, κυρίως στον οικονομικό και διαμετακομιστικό τομέα.

«Λόγω της ανοικτά εχθρικής γραμμής του Βίλνιους, της Ρίγα και του Ταλίν οι δεσμοί με τη Ρωσία έχουν πλέον κοπεί», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα στο πρακτορείο RIA αναφερόμενη στις πρωτεύουσες της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας. «Η Μόσχα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί διπλωματικά μέσα στις χώρες της Βαλτικής», είπε αλλά «θα απαντήσει και τις επιθέσεις που δέχεται με οικονομικά και διαμετακομιστικά μέσα».

Η Εσθονία κατηγόρησε την προηγούμενη εβδομάδα τη Ρωσία ότι παραβίασε τους κανόνες για τον διεθνή εναέριο χώρο προκαλώντας παρεμβολές στα σήματα του GPS, με το ΝΑΤΟ να προσθέτει ότι οι χώρες της Βαλτικής είναι μεταξύ αυτών που «ανησυχούν βαθιά» για δραστηριότητες τις οποίες χαρακτηρίζουν ρωσική κατασκοπεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version