Δεν διαπραγματεύεσαι, αποδεχόμενος εκ προοιμίου ήττα

Μαλλιάς Αλέξανδρος

Ο πρέσβης ε.τ Αλ. Μαλλιάς, μίλησε σήμερα στον 98.4 για το νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ, με τίτλο «ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ – Αναθεωρητισμός».

Όπως είπε, το εξαιρετικά επίκαιρο αυτό βιβλίο (232 σελίδες) κυκλοφορεί τη στιγμή που συζητείται η υπό πίεση νέα αλλαγή συνόρων και ανταλλαγή πληθυσμών στα Βαλκάνια μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου. Επίσης, βρίσκεται σε αποφασιστική καμπή η αναθεωρητική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας με ταυτόχρονο στόχο τη βία, με πόλεμο αν απαιτηθεί (CASUS BELLI), μεταβολή του εδαφικού καθεστώτος της Ελλάδος, των όρων της κυριαρχίας της στα νησιωτικά συμπλέγματα του Αιγαίου και τον περιορισμό και καταστρατήγηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε Αιγαίο και Ν.Α.Μεσόγειο.

Μάλιστα, ερωτώμενος για τις πρόσφατες δηλώσεις του Χρήστου Ροζάκη στην ΚΡΗΤΗ-TV και το σάλο που προκάλεσαν, αν το «Καστελλόριζο κείται μακράν», απάντησε με νόημα ότι η Αγγλία έκανε πόλεμο για τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως υποστήριξε, στα νησιά Φώκλαντ χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και κοντά στις ακτές της Αργεντινής. Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς, σημείωσε ότι ακόμη κι αν θέλεις να διαπραγματευτείς με βάση τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου, δεν προσέρχεσαι σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, αποδεχόμενος εκ προοιμίου ότι έχεις ηττηθεί.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.