Η οπερέτα των «Κόκκινων Γραμμών»

Γρίβας Κώστας

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στην Σχολή Ευελπίδων και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλώντας σήμερα στον 98.4 εξήγησε γιατί κατά την γνώμη του η απραξία της Ελληνικής πλευράς, έχει καταστήσει «οπερέτα» τις διαρκώς μετακινούμενες «κόκκινες γραμμές» από την Υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, στην αυτονόητη και συνταγματική επιταγή της εθνικής μας κυριαρχίας την οποία επίσης έχουμε περιορίσει στα 6 ν.μ, την ώρα που στο πραγματικό πεδίο κι όχι μόνο σε χάρτες η Τουρκία την αμφισβητεί εμπράκτως.

Όπως είπε ο κ. Γρίβας, αντίθετα στην Ελλάδα, οι απολογητές της σκέψης του «τι να κάνουμε;», έχουν επιδοθεί σε έναν πρωτοφανή επικοινωνιακό μαραθώνιο με νομικισμούς και τεχνάσματα, να πείσουν τον ελληνικό λαό πως δεν συμβαίνει τίποτα, την ώρα που ευθέως αμφισβητείται ο πυρήνας της εθνικής μας κυριαρχίας. Κατά τον κ. Γρίβα, όλα δείχνουν να οδηγούν σε μια κατάσταση με ή χωρίς μεσολάβηση, με ή χωρίς ένταση των άκρων, σε ένα τραπέζι συνομιλιών , όπου θα κληθούμε να δεχτούμε όλο το πακέτο των απαιτήσεων της Τουρκίας κι όχι μόνο την οριοθέτηση Υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.