Η Τουρκία θα κλιμακώσει περαιτέρω στην Ανατολική Μεσόγειο

Γρίβας Κώστας

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας, μίλησε στον 98.4. Υποστήριξε ότι ειδικά μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ και το κλίμα που διαμορφώνεται, η Τουρκία θα κλιμακώσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία λειτουργεί ως απόλυτος κυρίαρχος στις θαλάσσιες ζώνες, όπου το Ορούτς Ρέις ακόμη είναι στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα ή στη Κύπρο που η Ελλάδα δείχνει να την έχει εγκαταλείψει.

Η Τουρκία θα προχωρήσει και με γεωτρύπανα και η Ελληνική πλευρά πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να υποχωρεί συνεχώς αλλά αντίθετα να εκμεταλλευτεί τον χρόνο και να αρθρώσει μία πειστική στρατηγική αποτροπής. Ο κ. Γρίβας μίλησε και για τα περίεργα που σημειώνονται με τα εξοπλιστικά, ιδίως στις φρεγάτες. Ενώ, αναφέρθηκε και στο ρόλο που διαδραματίζει η Γαλλία αναλαμβάνοντας να ηγηθεί στο πεδίο απάντησης σε έναν βίαιο ισλαμιστικό τρομοκρατικό ριζοσπαστισμό, ο οποίος βάζει στο κάδρο και ηγέτες όπως ο Ερντογάν, κάτι που η Ελλάδα θα πρέπει να το δει και στρατηγικά.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.