«Πρόβα τζεναράλε» της Τουρκίας για Αιγαίο και Ελληνική Υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ

Μίχας Ζαχαρίας

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Άμυνας και Ασφάλειας και συνεργάτης του defence-point.gr Ζαχαρίας Μίχας, εκτίμησε στον 98.4 ότι η Τουρκία αυτή την ώρα κάνει μια πρόβα τζενεράλε, μετρώντας την στρατιωτική αντίδραση της Ελλάδας που μάλλον την βρήκε απαγορευτική στρατιωτικά.

Παράλληλα μετράει και την πολιτική μας αντίδραση, που για την ώρα εμφανίζεται να μην έχει αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο υποχώρησης, την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί τον πυρήνα της κυριαρχίας σου, δεν μπορείς εσύ απλά να αναζητάς κυρώσεις από τους «συμμάχους» σου. Ο Ζαχαρίας Μίχας, σημείωσε ότι η θέση των ΗΠΑ φραστικά μπορεί μεν να ζήτησε να σταματήσει τις παρούσες ενέργειες της η Τουρκία, αλλά η φράση περί «αμφισβητούμενων υδάτων», εγγράφεται από την Τουρκία στα «συν» της νέας ακραίας αυτής πρόκλησης που προχώρησε σε βάρος της Ελλάδας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.