Ο ιστότοπος SLpress.gr ξεκίνησε με ταπεινούς στόχους, αλλά η δυναμική των πραγμάτων τον οδήγησε σε κάτι πολύ πιο ευρύ και πολύ πιο σημαντικό. Στην πραγματικότητα είναι το προϊόν συλλογικής εργασίας. Χωρίς τη συμβολή ενός σημαντικού αριθμού παραγόντων της δημόσιας σφαίρας δεν θα ήταν αυτό που είναι.

Ήταν εξαρχής σαφές πως ο ιστότοπος SLpress.gr δεν θα είναι στενά ειδησεογραφικός, με την έννοια ότι δεν θα μπει στον αγώνα δρόμου να αναρτήσει πρώτος την εκάστοτε είδηση. Στο γήπεδο αυτό, άλλωστε, παίζουν πάρα πολλοί και με πολύ περισσότερα μέσα από εμάς.

Στόχος μας ήταν και παραμένει να καλύπτουμε την ειδησεογραφία, αλλά κυρίως να πηγαίνουμε πέρα από αυτή, η οποία από τη φύση της είναι πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι. Στόχος μας είναι, λοιπόν, να αναλύσουμε και να συνθέσουμε τα εκάστοτε γεγονότα και βεβαίως να τα σχολιάσουμε, ο καθένας από την οπτική γωνία του.

Το φάσμα των ενδιαφερόντων μας είναι αρκετά ευρύ και αποτυπώνεται στις θεματικές κατηγορίες που υπάρχουν στην κορυφή της σελίδας.

Η φιλοδοξία μας είναι αυτή η γωνιά του Διαδικτύου να αναδειχθεί σε ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων, το οποίο να συμβάλλει στην εμβάθυνση και στον εμπλουτισμό της πολιτικής προβληματικής. Απεχθανόμαστε τα ιδεολογικά-πολιτικά τείχη και τα κλειστά σύνολα. Ομνύουμε στον πλουραλισμό, αλλά ταυτοχρόνως θεωρούμε ότι αυτός καθίσταται λειτουργικός και αποδίδει καρπούς, όταν ο καθένας προσέρχεται στη δημόσια σφαίρα με διαυγή και “γωνιώδη” λόγο, με λόγο “out of the box”.

Από την πλευρά μας, πάντως, δεν κρύβουμε την προσήλωσή μας σε ορισμένες αρχές. Ο πατριωτισμός, η αξιοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η δημόσια ασφάλεια είναι πρωτογενείς αξίες που κατά τη γνώμη μας αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας.

Ο ιστότοπός μας στηρίζεται σε πρωτογενή δημοσιογραφική και διανοητική παραγωγή. Παραλλήλως, όμως, αναδημοσιεύει άρθρα και σχόλια από διαφορετικές πηγές, τα οποία κρίνει ότι προσθέτουν στον προβληματισμό, ότι προσφέρουν ερμηνευτικά εργαλεία και γενικότερα ότι ανοίγουν κάποια “παράθυρα” στον στοχασμό.