ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Αποδομούν και τον Τσιόδρα για να καλύψουν τον Μητσοτάκη

Αποδομούν και τον Τσιόδρα για να καλύψουν τον Μητσοτάκη, Σπύρος Γκουτζάνης

Σε επιχείρηση απαξίωσης της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα και του ίδιου του Σωτήρη Τσιόδρα, έχει επιδοθεί πλέον το κυβερνητικό επιτελείο και τα φίλια μέσα ενημέρωσης, σε μία προσπάθεια να διασώσουν τον πρωθυπουργό, ο οποίος συνελήφθη ψευδόμενος και εκτέθηκε από το βήμα της Βουλής. Για τρίτη ημέρα στο Κοινοβούλιο, οι βουλευτές της πλειοψηφίας βρέθηκαν στην δύσκολη θέση να δέχονται τις επικρίσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης για «τα ψέματα του πρωθυπουργού».

Σε όποια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα, από εκείνες τις οποίες κατά καιρούς επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης, μετά την αποκάλυψη ότι είπε ψέματα για την θνητότητα εκτός ΜΕΘ, θα είχε παραιτηθεί. Στα καθ’ ημάς όμως, αφού δεν πέτυχαν να βάλουν τους κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα να στρατευτούν κατά του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε η επιχείρηση να τους απαξιώσουν και να βγάλουν την μελέτη τους “δίχως σημασία”, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου επιμένει στο επικοινωνιακό αφήγημα του “αλάνθαστου πρωθυπουργού”. Αρχικά πίεσε τον κ. Τσιόδρα να αποδοκιμάσει την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κ. Τσιόδρας, ενώ εξέφρασε την λύπη του που μία επιστημονική μελέτη γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, εντούτοις απέφυγε να μιλήσει για “εργαλειοποίηση” που ήταν η γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου, γραμμή που ειρήσθω εν παρόδω ακολούθησε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός στην δική του δήλωση.

Επιχείρηση απαξίωσης Τσιόδρα

Τη νέα γραμμή της κυβέρνησης έδωσε ο συνήθης ύποπτος… Άκης Σκέρτσος, ο οποίος δήλωσε ότι «η μελέτη είναι ήσσονος σημασίας και είναι αδιάφορο αν την γνώριζε το Μέγαρο Μαξίμου». Παράλληλα, την μελέτη υποβάθμισαν η υφυπουργός Μίνα Γκάγκα και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. Φυσικά, στο ίδιο τέμπο κινήθηκε το σύνολο των συστημικών μέσων ενημέρωσης, υποβαθμίζοντας –διακριτικά ακόμη– την μελέτη και τον κ. Τσιόδρα.

Το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να καλύψει το ψέμα του πρωθυπουργού με ένα ακόμη μεγαλύτερο ψέμα, δηλώνοντας στην αρχή ότι η «η μελέτη δεν είχε παραληφθεί». Ωστόσο ο κ. Λύτρας με συνεχείς δηλώσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιμένει ότι η μελέτη είχε παραδοθεί στον υψηλότερο βαθμό, εννοώντας το γραφείο του πρωθυπουργού, από τον περασμένο Μάιο. Ο κ. Τσιόδρας παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για τα θέματα της πανδημίας. Αποκλείεται να μην τον είχε ενημερώσει για την δική του μελέτη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται με ενδιαφέρον η αυριανή αντιπαράθεση στην Βουλή μεταξύ Μητσοτάκη-Τσίπρα στο κλείσιμο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας θα αξιοποιήσει την μελέτη και θα εγκαλέσει τον πρωθυπουργό για συνειδητά ψέματα και για απώλεια ανθρώπινων ζωών. Το εάν ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στην υποβάθμιση του κ. Τσιόδρα και της μελέτης του, παρότι παραμένει σύμβουλός του, είναι ένα ερώτημα. Προς το παρόν πάντως οι βουλευτές της ΝΔ κινούνται μεταξύ αμηχανίας γιατί δεν έχουν πώς να απαντήσουν και θυμού προς το επιτελικό κέντρο που τους έχει αφήσει “γυμνούς”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version