ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Documento: Και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στη λίστα των υποκλοπών(upd)

Documento: Και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στη λίστα των υποκλοπών

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, φέρεται να παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento το οποίο επαναφέρει ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα των υποκλοπών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με εντολή Μητσοτάκη παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, υπηρεσιακά στελέχη και κορυφαίοι εθνικοί παράγοντες, όπως οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκτός από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο και ΓΕΣ Χαράλαμπο Λαλούση, στη λίστα των παρακολουθήσεων βρισκόταν επίσης και ο πρώην Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Θ. Λάγιος. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη βδομάδα αποκαλύφθηκε ότι υπό παρακολούθηση είχαν τεθεί και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, αλλά και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου και ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης.

Το δημοσίευμα αναφέρει και νέα πολιτικά πρόσωπα που τελούσαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Πρόκειται για την Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή, τον ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο, τον τ. Υπουργό της Κυβέρνησης Σαμαρά Κωστή Μουσουρούλη , αλλά και τον ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Να απαντήσουν ο κ. Μητσοτάκης και η κα Βλάχου αν ισχύει ότι ήταν υπό παρακολούθηση η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.  Η σημερινή αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους επικεφαλής της εθνικής άμυνας της χώρας σοκάρει κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα και παραπέμπει στις πιο σκοτεινές στιγμές της ελληνικής ιστορίας.

»Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα ως προϊστάμενος της ΕΥΠ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις: Ήταν στα αλήθεια υπό παρακολούθηση οι αξιωματούχοι που έχουν ως αποκλειστικό έργο την άμυνα της χώρας έναντι ξένων επιβουλών;  Και αν ναι ποιος ο εθνικός λόγος ;

»Το ίδιο ξεκάθαρες απαντήσεις οφείλει να δώσει και η υπεύθυνη για την ΕΥΠ εισαγγελέας, κα Βλάχου: Υπέγραψε διάταξη για την παρακολούθηση των επικεφαλής της Εθνικής μας Άμυνας ; Και αν ναι, ποιος ο εθνικός λόγος ;

»Η υπομονή του ελληνικού λαού έχει εξαντληθεί και απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις.  Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει η αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή να θέσει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια».

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Απάντηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις παρακολουθήσεις, και συγκεκριμένα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που θέλει την ΕΥΠ να παρακολουθούσε τους επικεφαλής της εθνικής άμυνας, εξέδωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, πρόκειται για «αισώπειους μύθους» και «συνονθύλευμα ατεκμηρίωτων ισχυρισμών». «Το πλέον τραγικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε  ασμένως να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα», επισημαίνει ο Γιάννης Οικονόμου.

Η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου έχει ως εξής: «Ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες τους αισώπειους μύθους του, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο. Το αφήγημά του, το οποίο φθίνει όσο περνάει ο χρόνος, είναι ένα συνονθύλευμα ατεκμηρίωτων ισχυρισμών. Όσο υστερεί σε θεμελίωση και στοιχεία, άλλο τόσο πλεονάζει σε μυθοπλασία. Το πλέον τραγικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε  ασμένως (προτού καλά- καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα)  να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα.

»Απέναντι σε αυτή την παρωδία η Κυβέρνηση απαντά με τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ, με την καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών και φυσικά με την εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία και οφείλει να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version