ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Φωτιά στα μπατζάκια του Κυριάκου άναψαν Καραμανλής-Σαμαράς

Φωτιά στα μπατζάκια του Κυριάκου άναψαν Καραμανλής-Σαμαράς, Σπύρος Γκουτζάνης

Φωτιά βάζουν στο εσωκομματικό τοπίο της ΝΔ με τις κινήσεις τους, ή με τις συμβολικές τους απουσίες, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Το πρωί και οι δύο επέλεξαν να μην παραβρεθούν στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, με αφορμή την έναρξη της νέας πολιτικής σεζόν.

Το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, διαρρέοντας ότι οι δύο απουσίες ήταν δικαιολογημένες και πως τα γραφεία των δύο πρωθυπουργών είχαν ενημερώσει, κάτι που περισσότερο δείχνει την απαξία τους για τις προσπάθειες επικοινωνιακής διαχείρισης της έμπρακτης αποδοκιμασίας. Επιπλέον, σήμερα είναι και η επέτειος των 48 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί αποφάσισαν να μην παραβρεθούν στον εορτασμό στα γραφεία του κόμματος.

Χθες το βράδυ οι δύο πρωθυπουργοί εμφανίστηκαν μαζί (μετά συζύγων), στην συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη στο Ηρώδειο. Είναι η πρώτη κοινή τους δημόσια εμφάνιση. Δύο εβδομάδες νωρίτερα είχαν δείπνο στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Οι κινήσεις αυτές, που δείχνουν την σύμπλευση των δύο πρώην πρωθυπουργών, έρχονται μετά την ευθεία αμφισβήτηση του Κώστα Καραμανλή στον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ομιλία του στα Ανώγεια της Κρήτης, με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών.

Απαξία Καραμανλή

Δεν είναι δίχως σημασία ότι ο Κώστας Καραμανλής δείχνει προσωπική και έντονη απαξία πλέον για τον πρωθυπουργό, κάτι που ορισμένοι εκτιμούν ότι δεν οφείλεται μόνο σε πολιτικές διαφορές, αλλά στην υπόθεση των υποκλοπών. Φήμες, που δεν επιβεβαιώνονται, κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια του Κώστα Καραμανλή για υπόνοιες περί παρακολούθησης των επικοινωνιών του.

Ανεξάρτητα πάντως από αυτό Καραμανλής και Σαμαράς μοιράζονται την ανησυχία για τα εθνικά θέματα και την κατευναστική πολιτική Μητσοτάκη έναντι του Ερντογάν, για την υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών με τον χειρισμό στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και για την ενεργειακή κρίση και τις συνέπειές της στην οικονομία. Το ερώτημα είναι εάν οι δύο πρωθυπουργοί θα κλιμακώσουν τις κινήσεις τους. Βουλευτές και από τις δύο πλευρές συνιστούν αναμονή…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version