ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Όλγα ανοίγει περπατησιά…

Η Κεφαλογιάννη ανοίγει περπατησιά
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Α’ Αθηνών και πρώην Υπουργός Τουρισμού, με μία ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) έστειλε ένα σαφές μήνυμα, πρωτίστως προς το Μαξίμου. Έστειλε μήνυμα ότι θα «είναι παρoύσα» στην διαδικασία διερεύνησης των υποκλοπών και στις όποιες εξελίξεις, “ακυρώνοντας” εν τη γενέσει τους ποικίλα σενάρια που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες περί αντικατάστασής της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου θα συζητηθεί και διερευνηθεί το θέμα των υποκλοπών.

Η κ. Κεφαλογιάννη φαίνεται να ανοίγει περπατησιά στο πολιτικό σκηνικό που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δρομολογείται με την αποκάλυψη του θέματος των “επισυνδέσεων” και των πολιτικών ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Και η περπατησιά πιθανότατα αφορά και το εσωκομματικό σκηνικό στη ΝΔ , αλλά και το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό. Οι συζητήσεις το τελευταίο διάστημα για “το τι μέλλει γενέσθαι” και το πώς τελικά θα πορευτεί ο κ. Μητσοτάκης, προσλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, τόσο εντός, όσο και εκτός ΝΔ. Το τελευταίο διάστημα φαίνεται να προωθείται το όνομα της Όλγας Κεφαλογιάννη ως βασικού παράγοντα των όποιων εξελίξεων, αν και η ίδια για την ώρα αποφεύγει οποιαδήποτε συζήτηση.

Δεν είναι πάντως λίγοι αυτοί που θέτουν το ερώτημα εντός (αλλά και εκτός της ΝΔ ): “και με το Νίκο Δένδια τί θα γίνει;” Ως γνωστόν, ο υπουργός Εξωτερικών φιλοτεχνούσε και φιλοτεχνεί το προφίλ ενός σοβαρού δελφίνου. Σαφείς απαντήσεις δεν υπάρχουν, πέραν κάποιων αόριστων αναφορών ότι ο υπουργός Εξωτερικών ναι μεν έχει φιλοδοξίες να ηγηθεί της ΝΔ, αλλά δεν εκπροσωπεί για την ώρα την πλειοψηφία των στελεχών και των βουλευτών της ΝΔ.

Κεφαλογιάννη και Δένδιας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Δένδιας φέρεται να διατηρεί εδώ και αρκετό καιρό εξαιρετικές σχέσεις με την κ. Μπακογιάννη. Η Ντόρα δημιούργησε αξιόπιστες γέφυρες επικοινωνίας επικοινωνίας με τον υπουργό Εξωτερικών και μια «φιλική» και πολύ «κοινωνική» σχέση μαζί του, προσκαλώντας τον συνεχώς σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ακόμα και σε δείπνα με άλλους σημαντικούς παράγοντες της ΝΔ.

Ο κ. Δένδιας διατηρεί πολιτικούς δεσμούς με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα όταν είχε κατέβει υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, οι πληροφορίες λένε ότι ολόκληρο το “καραμανλικό στρατόπεδο” τον είχε βοηθήσει όχι απλά να εκλέγει, αλλά για πάει ψηλά σε σταυρούς και να ενισχύσει ακόμα περαιτέρω το πολιτικό του προφίλ.

Πάντως για πολλούς δεν περνάει πολιτικά απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής στις 31 Αυγούστου θα είναι κεντρικός ομιλητής σε μια μεγάλη εκδήλωση στα Ανώγεια για τον αείμνηστο Γιάννη Κεφαλογιάννη, για την συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο του και 90 από την γέννησή του. Ο κ. Καραμανλής μέχρι πρόσφατα απέφευγε δημόσιες ομιλίες, αν και πολύ πρόσφατα μίλησε για το εθνικά θέματα και ιδιαίτερα για τα ελληνοτουρκικά σε ειδική δημόσια εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι πριν την σημερινή ανάρτηση-μήνυμα της κ. Κεφαλογιάννη, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που είχε σχέσεις με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή και υπήρξε στενότατος συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή έστειλε ένα “δικό” του μήνυμα για την υπόθεση των υποκλοπών. Λίγα 24ωρα πριν και ο βουλευτής και τέως υπουργός Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος επίσης είναι μέλος της Επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, προσεχτικά άφησε αιχμές για το όλο θέμα.

Η  Όλγα Κεφαλογιάννη έμεινε εκτός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επειδή ο πρωθυπουργός δεν επιθυμούσε η κ. Κεφαλογιάννη να ηγηθεί του ενοποιημένου υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, όπως λεγόταν ότι της είχε υποσχεθεί. Όταν, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης της είχε προτείνει το υπουργείο Τουρισμού, εκείνη είχε αρνηθεί. Έκτοτε, κινείται προσεχτικά, κρατώντας αποστάσεις από την κυβέρνηση, διαχειριζόμενη επίσης προσεχτικά την όποια πολιτική της κληρονομιά. Πάντως, η κ. Κεφαλογιάννη έκανε το βήμα, σε ένα κρίσιμο νομοσχέδιο, αυτό της συνεπιμέλειας των παιδιών, όταν μαζί με την αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου είχαν εκφράσει ισχυρές ενστάσεις και επιφυλάξεις. 

Ανάρτηση

Τα τελευταία 24ωρα και με τις διαστάσεις που παίρνουν οι αποκαλύψεις για τις “επισυνδέσεις” το όνομα της προωθείται και ακούγεται σε διάφορα σενάρια. Οι συζητήσεις αυτές έχουν υπερβεί και τα όρια της ΝΔ, αλλά η ίδια αποφεύγει να εκτεθεί. Επίσης τα τελευταία 24ωρα υπήρχαν φήμες πως από το Μαξίμου, γίνονταν σκέψεις για το ενδεχόμενο αντικατάστασης βουλευτών της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Προφανώς, αυτή η πληροφορία ώθησε την Όλγα Κεφαλογιάννη να κάνει την επίμαχη ανάρτηση.

Μεταξύ άλλων, η Όλγα Κεφαλογιάννη έγραψε: «Μια οφειλόμενη απάντηση, σε φήμες, δημοσιεύματα και “πληροφορίες”: Είμαι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από το 2015, έχοντας εκπληρώσει με απόλυτη συνέπεια τα βουλευτικά μου καθήκοντα, συμμετέχοντας συστηματικά και ενεργά σε αυτήν την τόσο σημαντική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών… Κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχω αδιάληπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ή και κατά την πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό, μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2022.

»Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον». Και ο νοών νοήτω…

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι