ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ζωή “μαγείρεψε” την αυριανή της Κοινοβουλευτική Ομάδα!

Η Ζωή "μαγείρεψε" την αυριανή της Κοινοβουλευτική Ομάδα!, Όλγα Μαύρου
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Δυναμικά αντέδρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις καταγγελίες για τις αλλαγές που έκανε στη σειρά των ονομάτων στα ψηφοδέλτια της “Πλεύσης Ελευθερίας”. Τρεις πρώην υποψήφιες δήλωσαν ότι αποχωρούν από το κόμμα. Μιλώντας στο One Channel η πρόεδρος του κόμματος υπενθύμισε αρχικά ότι η ίδια άφησε την τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση (της προέδρου της Βουλής) για λόγους αρχής χωρίς να διστάσει. «Κατά συνέπεια, δεν μπορώ να συμμερισθώ την αγάπη κάποιων για τις θέσεις – θέσεις μάλιστα που δεν έχουμε καν. Η Πλεύση δεν έχει μπει ακόμη στη Βουλή. Ουδείς έχει το δικαίωμα να τρέφει τέτοιες προσδοκίες».

Εν συνεχεία η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι έπρεπε να διαμορφώσει τις λίστες με κριτήριο να δημιουργηθεί μια δυναμική Κοινοβουλευτική Ομάδα που να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά. Είπε παρεμπιπτόντως ότι με τον Αλέξη Τσίπρα δεν μιλιέται και ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν μια καλημέρα. Ως προς τις επιλογές της, αν μπει το κόμμα στη Βουλή και εκλεγούν όσοι προέταξε στη λίστα, είπε: «Είναι ένας προς έναν και μία προς μία οι υποψήφιοι αυτοί εγγύηση για τη δουλειά που θα γίνει, έχουν στάξει αίμα σε δύσκολους καιρούς και έχουν δώσει εξετάσεις στη ζωή και στη διαδρομή τους».

Στο ερώτημα αν ήταν θέμα συμπαθειών, διέψευσε και απάντησε: «Ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, έχει την ευθύνη να πάει η ομάδα να πάει καλά, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν οι παίκτες στον πάγκο επαναστατήσουν. Τα φαινόμενα που περιγράφονται μάλλον επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι άνθρωποι όντως δεν έπρεπε να είναι σε θέση εκλογής, παρότι η πικρία είναι κατανοητή. Δεν αιφνιδίασα, πάντα λειτουργώ με ανοιχτές εξηγήσεις».

Στις αλλαγές που έκανε, δεύτερος στη λίστα κάτω από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε ο 49χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης Διαμαντής Καραναστάσης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές δεν ήταν υποψήφιος. Είναι ο σύντροφός της από το 2016, μετά το διαζύγιο της από τον ναυτικό Απόστολο Μαντή, με τον οποίο συνδεόταν δέκα χρόνια και τον είχε παντρευτεί το 2014.

Η  ίδια είναι 46 ετών και συζεί με τον κ. Καραναστάση εδώ και καιρό, αλλά δεν δηλώνει έτοιμη για δεύτερο γάμο. Το βασικό της επιχείρημα στο να προτάξει τον κ. Καραναστάση είναι ότι όταν γνωρίστηκαν, συνδέθηκαν κατ’ αρχήν πολιτικά και ιδεολογικά και ότι το κριτήριο για την επιλογή σε εκλόγιμη θέση στη λίστα δεν ήταν η προσωπική τους σχέση, αλλά η εκτίμησή της στις πολιτικές του απόψεις.

Το μαγείρεμα

Η Ελένη Δημοπούλου από δεύτερη σε σταυρούς (2.858) τοποθετήθηκε τέταρτη στη λίστα της Α’ Αθηνών, άρα μη εκλόγιμη, ενώ ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας με 2.577 σταυρούς και τρίτος στην Α’ Αθηνών, τώρα τοποθετήθηκε πρώτος στο Νότιο Τομέα Αθήνας. Στον Βόρειο τομέα της Αθήνας, δεύτερος στην λίστα της Πλεύσης Ελευθερίας κάτω από την Ζωή Κωνσταντοπούλου μπαίνει ο 73χρονος πρωταθλητής στίβου Σπήλιος Ζαχαρόπουλος που κατείχε την τελευταία τιμητική θέση του Επικρατείας. Η πρώτη σε σταυρούς ηθοποιός, σκηνοθέτης και ψυχολόγος Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, που έχει μιλήσει δημοσίως και για τον καρκίνο στο μαστό, πήρε τελικά την ένατη θέση. Μετά την έμμεση αποπομπή της, έγραψε στο Facebook:

«Πάντα γελαστή και γελασμένη από ανθρώπους, αλλά με την ανακούφιση που φέρνει το αίσθημα του δικαίου, αποχωρώ από την Πλεύση_Ελευθερίας και αποσύρω τη στήριξή μου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Έδωσα μία σιωπηλή εκλογική μάχη, έτσι όπως την επέλεξα, με 4.032 ανθρώπους να με ψηφίζουν για τα ιδανικά και τις αξίες μου. Από πρώτη στον Β1 τομέα όμως, με συνοπτικές μη δημοκρατικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος. Η ψήφος μας στα σκουπίδια λοιπόν. Υπήρξα απλώς ένα “δόλωμα| για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό… Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και αποχωρώ ζητώντας συγνώμη από όλους όσοι με στήριξαν».

Στον Δυτικό τομέα Αθήνας πρώτη στη λίστα της Πλεύσης Ελευθερίας μπήκε η τραγουδίστρια Τζώρτζια Κεφαλά, τραγουδίστρια των “Μπλε”, από δεύτερη σε σταυρούς  (3.879) ενώ η πρώτη σε σταυρούς Αριστέα Γεωργοπούλου (4.355) πήρε τη τρίτη θέση. Η Μαργαρίτα Καζάκου, πρώτη του κόμματος σε σταυρούς στη Β’ Πειραιά (με 4.401 σταυρούς και 3.395 σταυρούς η δεύτερη), που ήταν αντιδήμαρχος Περάματος αλλά παύθηκε, κατήγγειλε σε ανάρτησή της: «Αυτοί είναι οι νικητές της Β’ Πειραιά γιατί αυτούς τίμησε ο λαός με την ψήφο του και όχι αυτοί που “φυτεύτηκαν” με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Κωνσταντοπούλου και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής».

H Όλγα Δάλλα, που αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς (6.168) στο Νότιο Τομέα Αθηνών στις 21 Μαΐου, σπούδασε νομικά και εργάσθηκε επί 19 χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2017 λόγω του ότι παρουσίασε πολλαπλή σκλήρυνση. Την ίδια χρονιά γνωρίστηκε τυχαία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Ειρηνοδικείο και έσμιξαν οι δρόμοι τους. Μετά την ανακοίνωση της λίστας, ανήρτησε στον τοίχο της στο Facebook τα εξής:

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…ήρθε η προδοσία. Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις. Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου “καριέρα”! Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία. Η φωνή των πολιτών στη Βουλή/Λαϊκή Κυριαρχία τονίζονται στη Διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας. Και ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ …Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια, προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους. Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί. Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα. Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν. Δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω στη φαυλότητα».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version