ΣΧΟΛΙΟ

“Καθάρισε” την Αθήνα και πάει Μύκονο και Σαντορίνη ο Χρυσοχοΐδης!

“Καθάρισε” την Αθήνα και πάει Μύκονο και Σαντορίνη ο Χρυσοχοΐδης, Κόμπρα

Την κατάρτιση ειδικού σχεδίου από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια όσων επισκέπτονται τουριστικές περιοχές, ειδικά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επέμεινε, ωστόσο, στο αφήγημά του ότι η εγκληματικότητα στη χώρα έχει μειωθεί, παρά τα πρόσφατα απανωτά περιστατικά, ενώ εντύπωση προκαλεί η εικόνα που έχει για την Αθήνα.

Κατά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα με θέμα “Τουρισμός και Ασφάλεια”, την οποία συνδιοργάνωσαν το υπουργείο και το Αρχηγείο της ΕΛ/ΑΣ/, με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, για εμφανή μείωση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, την ώρα που, τον περασμένο μήνα, είχαμε μέσα σε είκοσι ημέρες τέσσερις εκτελέσεις μαφιόζικου χαρακτήρα. «Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής και φιλόξενη χώρα» είπε ο υπουργός για να προσθέσει ότι «η κατάσταση στην Αθήνα άλλαξε» και ότι «αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον τουρισμό».

Πως εννοεί όμως αυτήν την αλλαγή ο κ. Χρυσοχοΐδης; Όπως, ο ίδιος είπε, άλλαξε με τη διαχείριση των συναθροίσεων και την εφαρμογή του νόμου από πλευράς αστυνομίας. «Προστατεύουμε το δικαίωμα της συνάθροισης, αλλά ταυτόχρονα δεν διαταράσσεται δυσανάλογα η κοινωνική και η οικονομική ζωή». Παρέκαμψε το γεγονός ότι, εξαιτίας της πανδημίας οι κινητοποιήσεις ήταν ελάχιστες από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα.

Ανέφερε μάλιστα ότι πλέον «μόλις στο 2,25% των συγκεντρώσεων έχουμε επεισόδια», προσθέτοντας ότι στο παρελθόν υπήρξαν διάφορες ταξιδιωτικές οδηγίες, οι οποίες είχαν αναδείξει τα επεισόδια στις συγκεντρώσεις ως έναν αποτρεπτικό παράγοντα για μια τουριστική επίσκεψη στην Αθήνα. Επιμένοντας στο ότι η Αθήνα έχει αλλάξει αναφέρθηκε και στις εκκενώσεις καταλήψεων, αλλά και στις επιχειρήσεις που έχουν γίνει από την ΕΛ.ΑΣ. σε πάρκα και πλατείες.

Ο Χρυσοχοΐδης και το αφήγημά του

Δεν ξεκαθάρισε, πάντως, αν εννοούσε τις επιθέσεις της Αστυνομίας εναντίων νέων κυρίως που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα κατά της πανδημίας, ή αν αναφερόταν στο περιστατικό του ξυλοδαρμού πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Ένα περιστατικό, στο οποίο, όπως έχουν καταγγείλει όλα τα κόμματα και αμέτρητοι φορείς, είχαμε μια κατά Χρυσοχοΐδη «εφαρμογή του νόμου από πλευράς αστυνομίας».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παρά τα βαριά περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, επιμένει ότι δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας. Την περασμένη Παρασκευή μάλιστα, μιλώντας στη Βουλή, προσέγγισε ψυχολογικά το ζήτημα και έκανε λόγο για «εγκληματοφοβία», προτρέποντας τους πολίτες να μην φοβούνται. Το επιχείρημά του δε, ότι αυτά τα βαριά εγκλήματα αποτελούν “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” και δεν απειλούν τη δημόσια ασφάλεια, βρήκε υποστηρικτές και σε ΜΜΕ, με δημοσιογράφο να επισημαίνει ότι «οι μαφιόζοι ξέρουν καλό σημάδι»!

Το αφήγημα Χρυσοχοΐδη δεν έχει εξοργίσει, όμως, μόνον την αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επανειλημμένως την αποπομπή του. Αντιδράσεις για τους χειρισμούς του υπάρχουν και εντός της ΝΔ, οι οποίες φέρεται ότι έχουν φτάσει πλέον και στο Μαξίμου. Μετά δε την τοποθέτηση του στενού συνεργάτη του Μητσοτάκη, Άρη Σκέρτσου, ότι «όλοι οι υπουργοί έχουν την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού μέχρι να υπάρξει κάποια αλλαγή», πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν σχεδόν βέβαιο, ότι τον άλλο μήνα, ο Χρυσοχοΐδης ίσως απολαμβάνει τα αυξημένα μέτρα προστασίας που εξήγγειλε σήμερα για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version