ΑΠΟΨΗ

Νταβός 2023: Νέα πανδημία, νέα εμβόλια και σκόνη ακρίδας…

Νταβός 2023: Νέα πανδημία, νέα εμβόλια και σκόνη ακρίδας... Επαμεινώνδας Πανάς

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) ολοκλήρωσε την ετήσια σύνοδό του διαρκείας μιας εβδομάδας του 2023 στο Νταβός έχοντας ως προσκεκλημένους περισσότερους από 2.500 επιχειρηματικούς, ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και μιντιακούς πρωταγωνιστές. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θεωρεί ότι κάθε σύνοδός του αποτελεί άλλη μία ευκαιρία μεγέθυνσης και εφαρμογής της τεχνοκρατικής του φιλοσοφίας.

Φιλοσοφία, η οποία καταλήγει στο πως μια ελίτ θα μπορεί να αποτελέσει την παγκόσμια κυβέρνηση και η οποία θα διαμορφώνει τα παγκόσμια γεγονότα σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα. Θα μας επιτραπεί να επικεντρωθούμε στιγμιαία στη σημασία της έννοιας της τεχνοκρατίας.

Η ίδια η λέξη είναι σύνθεση δύο ελληνικών λέξεων, της “τέχνης” που σημαίνει ο ασχολούμενος με την τέχνη – ο ειδικευμένος, και “κράτος” που εκφράζει την ανώτατη πολιτική εξουσία. Η τεχνοκρατία καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της επιστήμης, της οικονομίας, της κοινωνίας, της διακυβέρνησης και της οικολογίας.

Ως εκ τούτου η τεχνοκρατία μετασχηματίζει την οικονομία, την διακυβέρνηση, το δίκαιο και τη θρησκεία. Η τεχνοκρατία, αλλά και ο υπερανθρωπισμός (ή μετανθρωπισμός) είναι δύο τάσεις της ίδιας φιλοσοφίας, σύμφωνα με την οποία η επιστήμη, σε συνδυασμό με την ψηφιακή τεχνολογία μπορούν να επιτύχουν το ουτοπικό όραμα της κοινωνίας.

Η επιδίωξη ενός τέτοιου ουτοπικού οράματος δεν αποτελεί κάτι νέο. Αρκεί να ανατρέξουμε σε πολύ παλαιά κείμενα όπως αυτό του “Εκκλησιαστή”, αγνώστου συγγραφέως που γράφτηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. (η φράση «Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης» είναι γραμμένη στον Εκκλησιαστή:

  • «Αυτό που έγινε, έγινε και αυτό που πραγματοποιήθηκε, θα παραγματοποιηθεί. Δεν υπάρχει τίποτε καινούριο κάτω από τον ήλιο».
  • «Θα έλεγε κάποιος, αυτό είναι κάτι καινούριο, έγινε όμως στους αιώνες που προηγήθηκαν».
  • «Δεν υπάρχει ανάμνηση αυτών που προηγήθηκαν, ούτε και αυτών που έγιναν τελευταία. Δε θα τα θυμούνται όταν θα γίνονται τα μελλούμενα».

Το δημοψήφισμα Μασκ

Ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, αναφέρθηκε στην ετήσια σύνοδο του WEF το 2023, μέσω ενός tweet: «Το WEF γίνεται όλο και περισσότερο μία μη εκλεγμένη παγκόσμια κυβέρνηση για την οποία ο λαός ποτέ δεν ρωτήθηκε και την οποία δεν τη θέλει». Μάλιστα ο Μασκ δημοσιοποίησε μια διαδικτυακή δημοσκόπηση (18/1/2023) θέτοντας το ερώτημα εάν το : «Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πρέπει να ελέγχει τον κόσμο». Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.420.521 άτομα και τα αποτελέσματα δίνονται όπως φαίνεται στο tweet του Μάσκ:

Το 86% των ερωτηθέντων εξέφρασε ότι το Παγκόσμιο Φόρουμ δεν πρέπει να ελέγχει τον κόσμο!

Μπορεί η δημοσκόπηση να μην ακολουθεί τα αυστηρά επιστημονικά στατιστικά πλαίσια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μάθουμε τη φρόνηση του πλήθους. Χρειαζόμαστε τη φρόνηση των πολιτών, ώστε να μπορούμε να διορθώσουμε τις πιθανές εσφαλμένες σκέψεις ή ενέργειες της παγκόσμιας ελίτ.

Ούτε μπορούμε να ισχυριστούμε ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν λειτουργούν με ορθολογισμό. Η ορθότητα της λογικής της φρόνησης του πλήθους ενισχύει την πιθανότητα ότι το συμπέρασμα είναι μάλλον σωστό: Ότι το 86% των ερωτηθέντων είπε “ΟΧΙ”. Γιατί ποιόν εκπροσωπούν όσοι συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ;

Στοιχείο 1: Διαβατήριο των εμβολίων

Κύριος εκφραστής αυτής της προτροπής είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνυ Μπλερ που συμμετείχε στην σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και ο οποίος προέτρεψε διάφορους φορείς, μεταξύ τούτων και τον WEF, να ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις στη δημιουργία “ψηφιακών υποδομών”, ώστε να γνωρίζουν ποιος είναι αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί.

Χαρακτηριστικά, ο Τόνυ Μπλερ ανέφερε στη σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ 2023, ότι: «Θα πρέπει να βοηθήσουμε τις χώρες να αναπτύξουν μια εθνική ψηφιακή υποδομή που θα χρειαστούν για αυτά τα νέα εμβόλια». Σημαντική είναι η δήλωσή του αφού προβλέπει ότι έρχονται «νέα εμβόλια» και τα οποία “θα τα χρειαστούμε”.

Στοιχείο 2: Πρόβλεψη για νέα πανδημία

Πέραν των οικονομικών προβλέψεων που εκφράστηκαν από την Κριστίν Λαγκάρντ, την Κριστίνα Γκεοργκίεβα και τον Χαρουχίκο, αξίζει μια αναφορά και σημαντική παρατήρηση που εξέφρασε στο ίδιο πάνελ ο αμερικανός Λώρενς Σάμερς, κυβερνητικό στέλεχος των ΗΠΑ μεταξύ 1999-2001:

«Επιθυμώ να υπογραμμίσω ότι κανείς δεν αναφέρθηκε στο ότι ο ιός εξελίσσεται ξανά. Λαμβάνοντας υπόψη μου όλα, κατά τη γνώμη μου οι πιθανότητες να υπάρξει πρόβλημα πανδημίας μέσα σε 15 χρόνια είναι μεγαλύτερες από 50-50. Ο κόσμος είναι εντελώς απροετοίμαστος για αυτό το γεγονός».

Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την σημαντική αυτή εκτίμηση του Σάμερς. Γιατί, πολλές από τις προβλέψεις που συζητούνται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συνήθως επαληθεύονται. Να θυμηθούμε ότι στη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ του 2019 είχε παρουσιαστεί το “Event 21” το οποίο αφορούσε την προσομοίωση του κορωνοϊού πριν από την έναρξη της πανδημίας. Όμως το 2020 είχαμε την πανδημία. Φαίνεται ότι δεν αποτυγχάνουν οι προβλέψεις μελλοντικών εξελίξεων που συζητούνται και αναπτύσσονται κατά τις συνεδριάσεις του WEF.

Στοιχείο 3: Τέλος το κρέας!

Ο δανός διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Hageman Snabe, υποστήριξε στη σύνοδο του Φόρουμ την “Μεγάλη Επανεκκίνηση” στο πάνελ με θέμα “κινητοποίηση για το κλίμα”.
Ο ίδιος επικεντρώθηκε στις συνθετικές πρωτείνες και προώθησε ένα όραμα για το μέλλον, χωρίς κρέας. Μια πολιτική αποθάρρυνσης της κατανάλωσης κρέατος. Συγκεκριμένα τόνισε ότι:
«Αν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σταματήσουν να τρώνε κρέας, θα υπάρξει μεγάλος αντίκτυπος. Όχι μόνο μεγάλο αντίκτυπο στο τρέχον σύστημα τροφίμων, αλλά θα εμπνεύσει επίσης την καινοτομία των συστημάτων τροφίμων».

Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι πρωτείνες που δεν προέρχονται από ζώα θα έχουν καλύτερη γεύση!! Όπως θα έχει καλύτερη γεύση και θα είναι πιο υγειινό το συνθετικό κρέας. Υπάρχει όμως και μια πραγματική, όχι θεωρητική σύμπτωση. Στις 3 Ιανουαρίου 2023, η Ευρωπαϊκή Ένωση και με υπογραφή της Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν, ανακοίνωσε ότι ενεκρίθη το αίτημα της βιετναμέζικης εταιρείας “Cricket One Co.Ltd” να διαθέσει προς πώληση απολιπασμένη σκόνη ακρίδας! Με άλλα λόγια, ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει τη σκόνη ακρίδας ως τρόφιμο!

Στον κανονισμό αναφέρεται ότι: «Η αίτηση αφορούσε τη χρήση μερικώς απολιπασμένης σκόνης ολόκληρου “Acheta domesticus” (σπιτικό κρίκετ) σε πολύσπορα ψωμιά και ψωμάκια, κράκερ και κριτσίνια, μπάρες δημητριακών, ξηρά προμίγματα για προϊόντα αρτοποιίας, μπισκότα, ξηρά γεμιστά και μη γεμιστά προϊόντα ζυμαρικών, σάλτσες, επεξεργασμένα προϊόντα πατάτας, πιάτα με βάση όσπρια και λαχανικά, πίτσα, ζυμαρικά, σκόνη ορού γάλακτος, ανάλογα κρέατος, σούπες και συμπυκνώματα ή σκόνες σούπας, σνακ με βάση το καλαμποκάλευρο, ποτά τύπου μπύρας, προϊόντα σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και ελαιούχους σπόρους, σνάκ εκτός από πατατάκια και κρέας προετοιμασίας για τον γενικό πληθυσμό».

Όμως το παράδοξο είναι ότι δεν μας πληροφορεί αν η κατανάλωση σκόνης ακρίδας μπορεί να εμφανίσει αλλεργικές σε ένα πληθυσμό, ο οποίος δεν την έχει ξαναδοκιμάσει. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πάντοτε υποστήριζε την ιδέα της κατανάλωσης εντόμων ως τροφής. Η ιδέα που αναπτύχθηκε από τον Rockfeller, τον Bill Gates και από εταιρείες τροφίμων. Με απλά λόγια η παρότρυνση προς τους ανθρώπους είναι απλή: Αρχίστε να καταναλώνετε έντομα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, για να σώσετε την επιβίωσή σας αλλά να σώσετε και το κλίμα. Ακριβώς αυτό το γεγονός ισχύει στους τομείς της πολεμικής βιομηχανίας, της ιατρικής και υγείας και της Big Pharma.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version