ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλέξης, η οικογένεια Βαρδινογιάννη και η Ζωή

Ο Αλέξης, η οικογένεια Βαρδινογιάννη και η Ζωή, Κόμπρα
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Το βλέπουμε κι αυτό! Ενώ μέχρι πρότινος τουλάχιστον στους διαδρόμους είχαν να λένε για τις καλές σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, μυρίζει ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών. Ως γνωστόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε από την αρχή στην προεκλογική ατζέντα του την φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων.

Μετά την βαριά ήττα της 21ης Μαΐου επανέφερε το θέμα και μάλιστα με πιο επιτακτικό τρόπο. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος ηγείται του ομίλου, σε δημόσια δήλωσή του ανέφερε ότι κακώς γίνεται λόγος για υπερκέρδη, ότι πρόκειται για έκτακτα κέρδη. Η απάντηση ήλθε άμεσα από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε ότι όπως είναι έκτακτα τα κέρδη έκτακτη θα είναι και η φορολόγησή τους, στηρίζοντας μάλιστα στα έσοδα από αυτή τη φορολογία την χρηματοδότηση των κοινωνικών παροχών που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας σκλήρυνε την στάση του απέναντι στον όμιλο Βαρδινογιάννη, λόγω της σύμπλευσης της οικογένειας με τη ΝΔ. Ορισμένοι θεωρούν ότι αιτία είναι η φημολογούμενη στήριξη που η οικογένεια προσφέρει στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, λόγω και των παλαιότερων σχέσεων με τον πατέρα της Νίκο Κωνσταντόπουλο. Η πρόεδρος της “Πλεύσης Ελευθερίας” επιχειρεί να εκφράσει την πατριωτική Αριστερά και σ’ αυτή τη στροφή οφείλεται και η εντυπωσιακή εκλογική άνοδός της.

Για τον ίδιο λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που έχει αλλάξει και ύφος, αλιεύει σε μεγάλο βαθμό ψήφους και από την δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το ΜΕΡΑ25. Και η Κουμουνδούρου και ο Γιάνης Βαρουφάκης, εξάλλου, στο επίπεδο του δημοκρατικού πατριωτισμού δεν παίρνουν δα και καλούς βαθμούς. Το δημοσκοπικό ποσοστό της “Πλεύσης Ελευθερίας”, πάντως, έχει εκτοξευθεί.

Δεδομένου ότι παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει πτωτική τάση έχει ανάγκη και την τελευταία ψήφο για να διασκεδάσει την εντύπωση πως έχει πάρει την κάτω βόλτα και πως προοπτικά θα χάσει και τη δεύτερη θέση. Σε ευρύτερο πλαίσιο, δεν αποκλείεται το αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου να σηματοδοτήσει την απαρχή σοβαρών διαφοροποιήσεων στο τρίγωνο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-“Πλεύση Ελευθερίας”.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version