ΣΧΟΛΙΟ

Πώς ο Ανδρουλάκης απειλεί την εθνική ασφάλεια! – Τί λένε κυβερνητικά τρολ

Πώς ο Ανδρουλάκης απειλεί την εθνική ασφάλεια! – Τί λένε κυβερνητικά τρολ, Γιώργος Λύκοκάπης

“Συγγνώμη” προτίθεται να ζητήσει από τον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός για την «νόμιμη επισύνδεση» (ένας κομψός όρος για την παρακολούθηση) του κινητού του τηλεφώνου. Διαβάζουμε πως «κύκλοι του Μαξίμου» διαψεύδουν το σχετικό δημοσίευμα, παραπέμποντας στην δήλωση του πρωθυπουργού την Δευτέρα (μετά την επιστροφή από το τριήμερο του στα Χανιά). Θεωρούμε πως δύσκολα θα ικανοποιηθεί ο κ. Ανδρουλάκης, αν όντως ειπωθεί αυτή η περίφημη “συγγνώμη”, καθώς μάλλον έχει αργήσει αρκετά.

Άργησε για μία υπόθεση που προκαλεί πολιτικό σεισμό, όπως έδειξαν οι παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη, του επικεφαλής της ΕΥΠ και η Εξεταστική Επιτροπή που θα ακολουθήσει. Και μόνο αν περιοριστούμε στην επικοινωνιακό χειρισμό μιας δυσώδους και με πολλά ερωτηματικά υπόθεσης, θα μπορούσαμε να πούμε πως η κυβέρνηση κατάφερε και έβαλε “γκολ από τα αποδυτήρια”!

Διότι, αν η “συγγνώμη” του πρωθυπουργού έρχονταν νωρίτερα προς τον κ. Ανδρουλάκη, οι πολιτικοί κραδασμοί θα ήταν σίγουρα πιο ελεγχόμενοι. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (με την Χαριλάου Τρικούπη να επιτίθεται στην Πειραιώς με ρητορική “από τα παλιά”, θυμίζοντας την προ μνημονιακή περίοδο) είναι πως ο κ. Ανδρουλάκης αρνήθηκε την επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, παρά την προσπάθεια του τελευταίου.

Θυμόμαστε πως, όταν ο κ. Ανδρουλάκης γνωστοποίησε πως παραλίγο να πέσει θύμα του Predator, η κυβέρνηση κινήθηκε στην υποβάθμιση της υπόθεσης, ακόμα και με φαιδρούς ισχυρισμούς στελεχών της, όπως του κυβερνητικού βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου, που περίπου εμφάνισε ως… αυτονόητη την παρακολούθηση του κινητού του επικεφαλής ενός κοινοβουλευτικού κόμματος!

Λίγο μετά στην (κλειστή για τους δημοσιογράφους) ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση, δημοσιεύματα αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ ανέφεραν πως ο επικεφαλής της ΕΥΠ είχε παραδεχτεί πως η υπηρεσία παρακολουθούσε το τηλέφωνο του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, «κατόπιν αιτήματος ξένων υπηρεσιών». Ακολούθησε ένας “πόλεμος διαρροών” από το Μαξίμου, όπου διέψευδαν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, μιλώντας για «απίθανη μονταζιέρα, σε μία συζήτηση που χαρακτηρίζεται από μυστικότητα».

Μάλιστα, λίγο πριν τις παραιτήσεις-“βόμβα” στο Μαξίμου, προηγήθηκε το απίστευτο άρθρο του στελέχους της ΝΔ Βαγγέλη Παπακωνσταντίνου (του υπεύθυνου Προσωπικών Δεδομένων του κυβερνώντος κόμματος) στο οποίο απέδιδε την ευθύνη της παρακολούθησης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη στον ίδιο τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας τον, ούτε λίγο-ούτε πολύ, ως “ηλίθιο”!

Απειλή ο Ανδρουλάκης!

Μέχρι που τελικώς αποδείχτηκε πως δεν παρακολουθούνταν μόνο το τηλέφωνο του κ. Κουκάκη (για την οποία δεν αναμένουμε κάποια “συγγνώμη” από τον πρωθυπουργό, ούτε βεβαίως και κάποια εξήγηση γιατί παρακολουθούνταν το τηλέφωνο ενός δημοσιογράφου), αλλά και του κ. Ανδρουλάκη! Το Μαξίμου μιλά για “νόμιμη επισύνδεσητου κ. Ανδρουλάκη, με εισαγγελική παραγγελία, γεγονός που προκαλεί πρόσθετα ερωτηματικά αν υπάρχουν λόγοι “εθνικής ασφάλειας” που δικαιολογούσαν την παρακολούθηση του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

Τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέωντα ακολούθησε ένας νέος κύκλος διαρροών, που προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν την παρακολούθηση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη, πότε λόγω “επαφών που είχε με Κινέζους”, πότε κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας ή της… Αρμενίας (μάλλον γιατί ο κ. Ανδρουλάκης εκτός από τα… κρητικά, μιλά “φαρσί” και τα αζέρικα!) εμφανίζοντας τον κ. Ανδρουλάκη περίπου ως τον… Τζέιμς Μποντ της ελληνικής πολιτικής και επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια!

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα προκάλεσαν την νέα “έκρηξη” του ΠΑΣΟΚ που μίλησε «για άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης εις βάρος των δημοκρατικών θεσμών… με σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους». Ο δε πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα διέψευσε  κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα για εμπλοκή της χώρας του στο θέμα των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «ξεδιάντροπο ψέμα».

Πάντως τα εν λόγω δημοσιεύματα, αν κρίνουμε από τα tweets των φιλοκυβερνητικών troll στα social media, αλλά και δημοσιευμάτων φιλοκυβερνητικών ιστότοπων, φαίνεται πως έχουν “πέραση” σε έναν σκληρό πυρήνα υποστηρικτών της ΝΔ που ζητούν εξηγήσεις για την υπόθεση από τον… Νίκο Ανδρουλάκη! Προφανώς πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως η ΕΥΠ παρακολουθεί τον Κώστα Καραμανλή και τους υπουργούς του, καθώς με υπογραφή της κυβέρνησης του ήρθε η COSCO στον Πειραιά!

«Η κακοποίηση του κράτους δικαίου από το καθεστώς Μητσοτάκη, με τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών, προσβάλλει βάναυσα τη δημοκρατία μας» ανέφερε σε νεότερη δήλωση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας απαιτεί από τον πρωθυπουργό να πει «ποιοι άλλοι παρακολουθούνταν», θεωρώντας πως οι παρακολουθήσεις δεν περιορίζονταν στους Κουκάκη και Ανδρουλάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς και έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει όταν κόβονται οι γέφυρες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την στιγμή που βλέπει το τελευταίο ως εν δυνάμει εταίρο της “προοδευτικής διακυβερνήσης”. Επιπλέον, όταν βλέπει καταρρέει το βασικό αφήγημα του “αντιΣΥΡΙΖΑ” μετώπου, το οποίο συντηρούσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας ακόμα σε διεθνή ακροατήρια πως οι προκάτοχοι του ήταν “λαϊκιστές και επικίνδυνοι για την δημοκρατία”. Μέχρι να αποδειχτεί πως το “επιτελικό κράτος” κατέφευγε σε πρακτικές που θα ζήλευε και ο Βίκτορ Ορμπάν…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version