ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρακμιακά φαινόμενα στην αμερικανική αυτοκρατορία

Παρακμιακά φαινόμενα στην αμερικανική αυτοκρατορία , Δημήτρης Χρήστου
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν οι ΗΠΑ μπορούν να επιβάλουν και κυρίως να διατηρήσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους, όταν η αμερικανική κοινωνία βαθιά διχασμένη, ζει σήμερα μέσα στο σκοτάδι, το φόβο και το μίσος, που πολλές φορές θυμίζει Μεσαίωνα. Μπορεί αυτή η κοινωνία να στηρίξει την ηγεμονία των κυβερνήσεων που επιλέγουν οι οικονομικές ελίτ;

Τα ερωτήματα αυτά επανέρχονται μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να απαγορεύσει το δικαίωμα της άμβλωσης στις γυναίκες, σε όλη τη χώρα! Μπορεί κάτι ανάλογο να συμβαίνει και στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Πολωνία, όπου ανθεί από τις “ανεπιθύμητες” κυήσεις το μεγαλύτερο παράνομο εμπόριο βρεφών με συμμετοχή των καθολικών ορφανοτροφείων, αλλά η Πολωνία είναι αιχμή του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας και πρέπει να κάνουμε πως… δεν βλέπουμε.

Όπως δεν είδε η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών μαντάμ Κατρίν Κολονά που χαρακτήρισε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου «μεγάλη οπισθοδρόμηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Άλλωστε, όπως είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βαρσοβία, «η Πολωνία από ολοκληρωτικό καθεστώς, έγινε φάρος της Δημοκρατίας»!

Θρησκευτικός σκοταδισμός…

Αλλά ας μείνουμε στο θέμα μας, την αμερικανική κοινωνία. Μια κοινωνία στην οποία λειτουργούν περίπου 1.000 χριστιανικές αιρέσεις, που ερμηνεύουν την βιβλική μυθολογία όπως τις βολεύει. Φανατικοί χριστιανοί ήταν και η δολοφόνοι της Κου Κλουξ Κλαν, ασχέτως αν οι δράσεις τους δεν είχαν καμία σχέση με την διδασκαλία του Ιησού.

Δεν υπάρχουν όμως μόνο φανατικοί. Οι Ευαγγελιστές, για παράδειγμα είναι η δεύτερη σε μέγεθος “εκκλησία” με περίπου 20 εκατομμύρια μέλη, είναι παράλληλα οικονομική δύναμη, με ακροδεξιές και ρατσιστικές πολιτικές προτιμήσεις (οπαδοί του Τραμπ οι περισσότεροι) με παρεμβάσεις και εκτός ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα στη Βραζιλία, που συνέβαλαν καθοριστικά στη νίκη του Μπολσονάρου.

Στη χώρα, ηγέτιδα δύναμη του ελευθέρου κόσμου, η οπλοφορία είναι νόμιμη και όποιοι επιχειρήσουν να την απαγορεύσουν είναι καταδικασμένοι να ηττηθούν πολιτικά. Σε αυτή τη χώρα ο ρατσισμός ακόμα κυριαρχεί, με τις δυνάμεις του νόμου και της τάξης να βρίσκουν στόχο, κυρίως όταν κυνηγούν έγχρωμους πολίτες.

Σε αυτή τη χώρα των σπουδαίων πανεπιστημίων για τους έχοντες, περίπου το 14% των ενηλίκων δεν μπορούν να διαβάσουν. Επιπλέον, όσο παράξενο και να ακούγεται, το 19% των αποφοίτων Λυκείου διαβάζουν σε επίπεδο δημοτικού, ενώ περίπου 40% των ενηλίκων είναι αναλφάβητοι ή μόλις εγγράμματοι.

  Η ανάσταση της Ορθοδοξίας στην Αλβανία – Το θαύμα του Αναστάσιου

Και ενώ η σπουδαία διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ η NASA κατέληξε στο συμπέρασμα, μελετώντας την πρόοδο των επιστημών από την αρχαιότητα, πως αν δεν μεσολαβούσε ο θρησκευτικός σκοταδισμός, ο άνθρωπος θα είχε πατήσει στο φεγγάρι από τον ένατο αιώνα π.Χ. η πλειονότητα των Αμερικανών πολιτών πιστεύει ακόμα πως ο θεός έπλασε τον άνθρωπο από χώμα, κατ’ εικόνα και ομοίωση!

Χρήμα και χειραγώγηση

Σε αυτή, την κατά τα άλλα δημοκρατική χώρα, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα κάθε πολιτικού στη σύγχρονη εποχή, είναι τα κεφάλαια που συγκεντρώνει από δεσμευτικές κατά κανόνα χορηγίες για την προεκλογική καμπάνια. Και ο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ, συγκεντρώνοντας ένα δισ. 600 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 1 δισ. 100 εκατομμυρίων του πρώην προέδρου.

Η δημοκρατία και η αξιοκρατία είναι κυρίως υπόθεση χρήματος. Η χειραγώγηση της θέλησης των πολιτών μέσα από την τεχνολογία των ελεγχόμενων media και επικοινωνιακών διαδρομών, έχει απογειωθεί. Και όσο πιο εύκολοι είναι οι πολίτες τόσο καλύτερα.

Αυτή η χώρα, διαθέτει φυλακές στην Πολωνία την Ρουμανία και αλλού όπου κρατούνται παράνομα και ανακρίνονται ύποπτοι ως απειλή για τα αμερικανική συμφέροντα. Έτσι τηρείται και το αμερικανικό Σύνταγμα. “Ουάου” που θα έλεγε και ο Βαρουφάκης: Αυτή η χώρα απαίτησε την έκδοση του ερευνητή δημοσιογράφου Τζούλιους Άσανζ για να προειδοποιήσει άπαντες, πως όποιος αποκαλύπτει μυστικά ενοχής της αμερικανικής διοίκησης, θα διώκεται.

Το κόστος της αποτυχίας του Μπάιντεν

Με λίγα λόγια υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως η αμερικανική αυτοκρατορία παρουσιάζει στοιχεία παρακμής. Και αυτό την καθιστά ευάλωτη και επικίνδυνη για τον κόσμο ολόκληρο, διότι ο πόλεμος είναι διέξοδος για να παρατείνει την ηγεμονία, με όπλα και κυρώσεις, σύροντας δυστυχώς και την Ευρώπη στα σχέδιά της.

Και καθώς ο Μπάιντεν με το μικρότερο ποσοστό αποδοχής, μόλις 36%, θεωρείται ανίκανος από τους Αμερικανούς πολίτες να διαχειριστεί την οικονομική κρίση και τον στασιμοπληθωρισμό, προκαλεί μεγαλύτερη εσωτερική ένταση στην αποτυχημένη μέχρι στιγμής προσπάθεια να πλήξει καίρια την Ρωσία, στηρίζοντας την Ουκρανία που καταρρέει. Και μετά; Επανέρχεται θριαμβευτικά ο Τραμπ που δήλωσε ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου «ήταν θέλημα θεού»; Και αν αυτό δεν είναι ναι στοιχείο παρακμής, τι είναι;

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι