ΣΧΟΛΙΟ

Πρόβα εκλογών η επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη;

Πρόβα εκλογών η επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη; Σπύρος Γκουτζάνης

Ένα διαφορετικό πρόσωπο έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο διάστημα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Κατ’ αρχήν απέφυγε τις κραυγές και τις καταγγελίες, αφήνοντας την κοινωνία να κάνει αυτή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κάτι που αποδείχθηκε πολιτικά ευφυές εκ του αποτελέσματος.

Τα ΜΜΕ πάντως προσπάθησαν να τον παρασύρουν στην κομματική αντιπαράθεση, ώστε να αυξήσουν την απέχθεια των πολιτών για το σύνολο του πολιτικού συστήματος και όχι μόνο για την κυβέρνηση. Ακόμη και έτσι βγήκε μόνο ο Χρήστος Σπίρτζης για να δώσει απαντήσεις στις κατηγορίες (όχι με τον πιο επιτυχημένο επικοινωνιακά τρόπο) και ο Αλέξης Τσίπρας που έδωσε το πολιτικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι δίχως σημασία ότι αυτή την φορά πειθάρχησε το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού και αποφεύχθηκαν οι παραφωνίες και οι υπερβολές που θα έδιναν βάση για κυβερνητικές επιθέσεις. Ακόμη και ο συνήθως έντονος Δημήτρης Τζανακόπουλος εμφανίστηκε μετρημένος και με ήπιους τόνους.

Το εάν αυτή η τακτική είναι μία πρόβα για το πως θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην μακρά προεκλογική περίοδο μένει να αποδειχθεί. Μέχρι στιγμής το επικοινωνιακό παιχνίδι το κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με την εκπρόσωπό του Πόπη Τσαπανίδου και ευάριθμα επιλεγμένα πρόσωπα που κινούνται σε καθορισμένο πλαίσιο. Στην πορεία προς τις εκλογές θα φανεί αν μείνουν εκτός καθημερινής παρουσίας φθαρμένα πρόσωπα και αν ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσει νέα άφθαρτα πρόσωπα σαν την μελλοντική του κυβερνητική ομάδα. Σε κάθε περίπτωση μόνο να κερδίσει έχει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version