ΣΧΟΛΙΟ

Στήνουν κόμμα “επιφανών ομογενών”

Στήνουν κόμμα "επιφανών ομογενών", Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη

Η Εστία της Κυριακής, η μόνη εφημερίδα που ήταν παρούσα στη συνάντηση στην οποία συζητήθηκε η ίδρυση νέου κόμματος “επιφανών ομογενών” , με σύνθημα “Πρώτη η Ελλάδα”, αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της κάποιες σωτήριες για την χώρα προτάσεις που, προς το παρόν, ανήκουν στη σφαίρα των προθέσεων – για να μην προσθέσω και της φαντασίας.

Ασχολούμαι, ωστόσο, με αυτά, γιατί στην περίπτωση που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν, η Ελλάδα θα είχε ξαναγίνει “Ελλάδα”. Δηλαδή, κράτος ανεξάρτητο, που θα επιβάλλει τα εθνικά της συμφέροντα πάνω από τα όποια άλλα, που θα αντιμετωπίσει τον φθίνοντα πληθυσμό της με αύξηση γεννήσεων και όχι με μεταγγίσεις διαφορετικών λαών, θρησκειών και πολιτισμών. Που θα επανεξετάσει την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την ντροπιαστική μετάλλαξη του “Όχι” σε “Ναι” στο δημοψήφισμα του 2015. Που θα ασχοληθεί με το μέγα μεταναστευτικό πρόβλημα, ώστε να μη συνεχιστεί ο θανατηφόρος κίνδυνος της δημιουργίας εχθρικού στρατού εντός των συνόρων μας. Που θα θέσει επιτέλους τέρμα στις ασύστολες συζητήσεις σχετικά με τα χωρικά μας ύδατα. Που επιτέλους θα συστήσει Συνταγματικό Δικαστήριο…

Ομολογώ ότι μου αρέσει να σκέφτομαι ότι οι παραπάνω, εθνικά υγιείς αυτές προθέσεις θα συμπληρωθούν και με την επαναφορά στην εκπαίδευση, της ελληνικής ιστορίας, που καθίσταται ολοένα και πιο καχεκτική τα τελευταία χρόνια, ότι θα επανέλθουν τα ορθολογικά κριτήρια του τι αποτελεί τον κανόνα και τι την εξαίρεση στις σχέσεις των δύο φύλων, ότι θα παταχθεί η απύθμενη εισοδηματική ανισοκατανομή, η διαφθορά και η εγκληματικότητα κ.α. Συνειδητοποιώ, όμως, ότι, μέσω των εξαγγελιών ενός κόμματος, που επιπλέον δεν απέκτησε σάρκα και οστά, είναι επιπόλαιο να χτίζει κανείς πύργους στην άμμο.

Το κόμμα “επιφανών ομογενών” 

Δεν γνωρίζω ποιοι προΐστανται αυτού του υπό συγκρότηση κόμματος, που κινδυνεύει να έχει την ίδια τύχη με τα πολυάριθμα άλλα, που αιωρούνται ως μόρια σκόνης στη σκιά των συστημικών. Ωστόσο, το σύνθημα “Πρώτη η Ελλάδα” συνδέεται νοητικά με πολυάριθμα άλλα στην υφήλιο, αλλά κυρίως στην Ευρώπη, που αποκτούν σταδιακά ισχύ και που αποτελούν εκκωφαντική αντίδραση στα δεινά της παγκοσμιοποίησης.

Το αναγγελλόμενο κόμμα “επιφανών ομογενών” φαίνεται να ανήκει στη μεγάλη, αλλά πολύ ανομοιογενή οικογένεια των “λαϊκίστικων” κομμάτων, που σε πείσμα της περιφρόνησης, που τους επιφυλάσσουν τα παραδοσιακά κόμματα, για ευνόητους λόγους, κερδίζουν συνεχώς έδαφος σε ολόκληρη την υφήλιο. Οι εξαγγελίες του, αν υλοποιηθούν, έστω και μερικώς, θα αναχαιτίσουν τον κατήφορο εξαφάνισης, προς τον οποίο σύρεται ολοταχώς η πατρίδα μας.

Με την υπόθεση, που δεν έχει αποδειχθεί προς το παρόν ως βάσιμη, ότι η δημιουργία του περί ου κόμματος θα επικεντρωθεί στην υλοποίηση των ιδρυτικών του συνθημάτων και δεν θα τρομοκρατηθεί από οποιασδήποτε μορφής απειλές, από οπουδήποτε προερχόμενες, αλλά και μέλη της δεν θα υποκύψουν σε προσφορές έσωθεν ή έξωθεν, είναι ασφαλώς καλοδεχούμενο σε μια χώρα που δεινοπαθεί κάτω από συνθήκες ακραίας υποτέλειας. Αν πράγματι εννοεί όσα υποστηρίζει τώρα, αλλά και αν θα συνεχίσει να τα εννοεί και μετά. Αν…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version