ΑΠΟΨΗ

Το Μαξίμου διαβαθμίζει τα σκάνδαλα…

Το Μαξίμου διαβαθμίζει τα σκάνδαλα..., Δημήτρης Χρήστου

Τα τελευταία κραυγαλέα σκάνδαλα από βουλευτές της ΝΔ δεν μπόρεσαν τελικά να παρακαμφθούν με τη βοήθεια  των συστημικών ΜΜΕ. Ο κανόνας της Μητσοτακικής ΝΔ προβλέπει προστασία στους κομπιναδόρους, με αντάλλαγμα την απόλυτη αφοσίωση στις αυθαιρεσίες και παρανομίες της ηγεσίας. Όταν όμως το θέμα ξεφεύγει, η συνταγή είναι κλασσική από το Μαξίμου.

Ο αρχηγός δεν γνώριζε και οι αποκαλυφθέντες πρέπει να αναλάβουν προσωπικά τις ευθύνες τους για να μην πλήξουν τον αφέντη. Έτσι θα εισπράξουν και την επιείκειά του. Και όπως παρατήρησε  ο Άρης Πορτοσάλτε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ «Παλαιότερα τα πράγματα ήταν απλούστερα, διότι η παλιά γενιά πολιτικών “ήξερε και τα κόλπα”, σε αντίθεση με τη νέα γενιά που… πιάνεται ευκολότερα με τη γίδα στην πλάτη». Συμπέρασμα Ζητούνται παλαιοί που να ξέρουν τα κόλπα.

Από τον Πάτση στον Χειμάρα

Ο “νέος” βουλευτής Πάτσης είχε στήσει μια Off shore για να κάνει τις δουλειές του με ασφάλεια. Είχε μάλιστα τοποθετήσει εκεί ως διευθυντή τον γιό του. Και μια από τις δουλειές του ήταν, να λάβει δάνειο για να αγοράσει κόκκινα δάνεια υπερπολλαπλάσιας αξίας από την ίδια τράπεζα που τον δανειοδότησε για να βγάλει κέδρος από τους πλειστηριασμούς των περιουσιακών στοιχείων αυτών που δεν μπορούσαν να πληρώσουν.

Και μετά την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, όχι όμως και από το κόμμα, δήλωσε.  «Η δραστηριότητα μου είναι γνωστή, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει (!) ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Όλη η Ελλάδα ήξερε την δράση μου»!

Σήμερα στην επικαιρότητα είναι η περίπτωση άλλου βουλευτή της ΝΔ του κ. Χειμάρα από την Φθιώτιδα, ο οποίος είχε εταιρεία πληροφορικής και έπαιρνε κατά παράβαση του νόμου δουλειές πολλών χιλιάδων ευρώ από το Δημόσιο. Και παρότι το θέμα ήρθε στην δημοσιότητα από το Ιούνιο χωρίς να αντιδράσει η ηγεσία της ΝΔ που φρόντισε να κρατηθεί χαμηλά, όταν τα στοιχεία για το σκάνδαλο ήρθαν στην επιφάνεια, πίεσε επί οκτώ ημέρες τον βουλευτή να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα, χωρίς να τολμήσει διαγραφή.

Και ο βουλευτής δικαιολογήθηκε πως λόγω κοινοβουλευτικού φόρτου, δεν γνώριζε τις δραστηριότητες της εταιρείας του.  Έτσι μετά από πολλές απειλές συμβιβάστηκε και υπέβαλε την παραίτησή του λέγοντας ότι: «Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη που με πίστη (!) υπηρετεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης»! Οι αρχές αυτές δεν τον εμπόδισαν  να βάλει διευθύντρια της εταιρείας του, μια ιδιοκτήτρια τυροπιτάδικου!

Είχε προηγηθεί ένα σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια τη σύζυγο του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μαραβέγια η οποία με την υπό σύσταση (!) μονοπρόσωπη εταιρεία της και κεφάλαιο μόλις 5.000 ευρώ έλαβε κρατική επιχορήγηση 4,5 εκατομμυρίων!

Κομματική δουλειά με αμοιβή από το Δημόσιο!

Αξίζει τον κόπο να υπογραμμίσουμε μια άλλη ιδιαίτερη περίπτωση, που αφορά την Ρεβέκα Πιτσίκα, η εταιρεία της οποίας, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις πάνω από 400.000. ευρώ από ΕΛΤΑ του κ. Πιερακάκη, την ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ. Ποια είναι αυτή η κυρία; Πρόκειται για “δεξί χέρι” του κ. Μητσοτάκη, επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, η οποία διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείου του, ως Προέδρου του κόμματος, για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού, των κομματικών μελών.  Γιατί αυτό; Διότι αντί να πληρώνεται από το κόμμα για την κομματική της εργασία, πληρώνεται εμμέσως και πλουσιοπάροχα από τα δημόσια ταμεία.

Από τις περίεργες δοσοληψίες δεν ξέφυγε ούτε ο περιφερειάρχης Πατούλης (αλλοίμονο άλλωστε) που μοίρασε κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής σε 13 διαγωνισμούς που έλαβε μέρος μία (!) μόνο εταιρεία, για προμήθειες 190 εκατομμυρίων ευρώ. Σιγά το ποσό θα πείτε. Είναι κατώτερο των αξιών που υπηρετεί ο Κυριάκος Μητσοτακης που είναι οι αξίες είναι μετρήσιμες με πολλά μηδενικά!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version