ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έφυγε η γόησσα Μιλέν Ντεμονζό – Το ανέκδοτο με τον Καραμανλή

Έφυγε η γόησσα Μιλέν Ντρεμονζό – Το ανέκδοτο με τον Καραμανλή

Η Μιλέν Ντεμονζό, σύμβολο του σεξ στα νιάτα της αλλά και ηθοποιός που προτάθηκε για βραβεία ερμηνείας το 2007 και η οποία έπαιζε μέχρι και το 2018 σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, απεβίωσε χθες σε νοσοκομείο του Παρισιού, σε ηλικία 87 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η Μιλέν Ντεμονζό είχε γυρίσει πάνω από 70 ταινίες, συμμετείχε σε πάνω από δέκα τηλεοπτικές σειρές, ήταν σε πολλές ταινίες παραγωγός, είχε δικές της εκπομπές στο ραδιόφωνο και έγραψε τρία βιβλία. Γεννήθηκε στη Νίκαια της Νότιας Γαλλίας και ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 15 ετών, δουλεύοντας ως μοντέλο σε διάφορους οίκους, μεταξύ των οποίων και του Πιέρ Γκαρντέν.

Αργότερα άρχισε να παίρνει μέρος σε κινηματογραφικές ταινίες και συνεργάστηκε με διάσημους ηθοποιούς της εποχής εκείνης, όπως ο Ζαν Μαρέ, η Μαρίνα Βλαντί, ο Αλέν Ντελόν, ο Υβ Μοντάν και ο Λουί ντε Φινές. Από τους πιο γνωστούς της ρόλους είναι στη κωμική τριλογία του Φαντομά, όπου η ηθοποιός έπαιξε την Ελέν, σύντροφο του δημοσιογράφου Φαντόρ, καθώς και στην ταινία “Οι Τρεις Σωματοφύλακες”, όπου υποδύθηκε την Μιλαίδη.

Την εποχή της μεγάλης δόξας της, είχε κυκλοφορήσει και ένα ανέκδοτο λόγω της προφοράς του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Φέρεται ότι συναντήθηκαν οι δυο τους σε παρισινό ξενοδοχείο και ότι στις συστάσεις έγινε ο εξής διάλογος: – Μιλέν Ντεμονζό – Μι’ λεν Κώστα. Σε άλλη παραλλαγή, την ρωτάει ο Καραμανλής «Πώς σ’λεν κούκλα» και εκείνη απαντά «Μιλέν Ντεμονζό».

Η πανέμορφη Μιλέν Ντεμονζό ήταν παντρεμένη με τον φωτογράφο Ανρί Κοστ, τον οποίο χώρισε μετά από μια δεκαετία για να παντρευτεί τον  σκηνοθέτη Μαρκ Σιμενόν (γιο του συγγραφέα Ζορζ Σιμενόν). Έζησαν μαζί τριάντα χρόνια και όταν έμεινε χήρα –ο Σιμενόν σκοτώθηκε πέφτοντας από τις σκάλες του σπιτιού τους– αποσύρθηκε στο εξοχικό της περιτριγυρισμένη από ζώα.

Ήταν και μέλος του γαλλικού συλλόγου “Ένωση για το δικαίωμα σε αξιοπρεπή θάνατο”. Έγινε γνωστή δυστυχώς και για ένα σκάνδαλο για το οποίο δεν έφερε ευθύνη, όταν ο λογιστής της καταχράστηκε 2.000.000 ευρώ από το λογαριασμό της και τα δάνειζε με τόκο σε συναδέλφους της όπως στην Ιζαμπέλ Ανζανί – υπόθεση για την οποία καταδικάστηκαν το 2012 και στελέχη δύο τραπεζών στη Γαλλία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version