ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πέθανε ο αγαπημένος μας μοναδικός Κωνσταντίνος Τζούμας

Πέθανε ο αγαπημένος μας μοναδικός Κωνσταντίνος Τζούμας

Απεβίωσε μετά από μακρόχρονη ταλαιπωρία της υγείας του ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Κωνσταντίνος Τζούμας. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 30 Αυγούστου 1944 και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη. Στη Νέα Υόρκη έμεινε τέσσερα χρόνια, έχοντας όνειρο να γίνει χορευτής.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στις ταινίες “Γλυκιά Συμμορία”, “Τα κουρέλια τραγουδούν ακόμα”, “Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927”, “Οι απέναντι”, “Ρεμπέτικο”, “Happy day” και “Ο δράκουλας των Εξαρχείων.” Στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως “Περιμένοντας τον Γκοντό”, “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης”, “Εγώ δεν…” και “Κ.Π. Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος”.

Αξίζει να γίνει αναφορά στην συμμετοχή του στην αστυνομική ταινία του Παύλου Τάσιου (σκηνοθέτη της “Παραγγελιάς” για τον Νίκο Κοεμτζή), με τους Δάνη Κατρανίδη και Χρήστο Καλαβρούζο, όπου εκεί ο Τζούμας υποδύεται το “όνειρο” του, έναν χορευτή! Η ταινία πραγματεύονταν ένα θέμα, τότε “ταμπού” στον σοβαρό ελληνικό κινηματογράφο: Το εμπόριο ναρκωτικών και την διαφθορά της αστυνομίας:

Το ευρύ κοινό τον θυμάται όμως και από την τηλεόραση και τις χαρακτηριστικές guest εμφανίσεις του σε αγαπημένα σίριαλ, όπως οι “Τρεις Χάριτες”, “Οι Μεν και οι Δεν”, με πιο χαρακτηριστική αυτή στο κλασικό “Οι Απαράδεκτοι”, στον ρόλο του εκκεντρικού διακοσμητή Κωνσταντέν. Οι εικαστικές συμβουλές που έδινε στον διαφημιστή Σπύρο Παπαδόπουλο, προκειμένου να μπει στα… σαλόνια της “βαριάς κουλτούρας” για “να φάει τον Παρασκευά”, τον κυριότερο επαγγελματικό του αντίπαλο, παρέμειναν αξέχαστες! Είναι χαρακτηριστικό, πως σε αυτό το επεισόδιο ο Τζούμας, σχεδόν αυτοσαρκάζονταν!

 

Τα τελευταία χρόνια, είχε εκπομπή στον σταθμό “Εν Λευκώ”. Εξέδωσε τρία αυτοβιογραφικά βιβλία με τους τίτλους “Ως εκ θαύματος”,”Complete Unknown” και “Πανωλεθρίαμβος”. Ο ίδιος σχολίαζε τον προκλητικό λόγο του ως εξής: «Το δήθεν εμπεριέχει μια παράσταση. Δίνεις μια παράσταση για τους άλλους, για να δείξεις ότι είσαι κάτι άλλο από αυτό που νομίζεις ότι είσαι, γιατί δεν αντέχεις αυτό που είσαι. Πάρα πολλά όμορφα πράγματα, όμως, ξεκίνησαν από κάτι δήθεν, για να καταλήξουν σε κάτι ουσιαστικό».

Η επίμαχη δήλωση 

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας, που προ εξαμήνου προ εξαμήνου είχε πέσει θύμα της “κατάρας” των social media, καθώς σε συνέντευξη του, πάντα με το μαύρο χιούμορ και την καυστικότητα που τον χαρακτήριζε, είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως «για τις γυναικοκτονίες ευθύνεται και η φλυαρία των γυναικών».

Ταλαιπωρούμενος από το πρόβλημα υγείας του, δεν μπορούσε να γνωρίζει την έκταση που είχε το ζήτημα στο δημόσιο λόγο και επέλεξε να αστειευτεί στον δημοσιογράφο γνωστής πρωινής εκπομπής, που τον είχε βρει στο καφέ Φίλιον, τον αγαπημένο του χώρο, στον οποίο «έχει αναπτύξει έναν δικό του κώδικα επικοινωνίας» με τον κόσμο και το προσωπικό, όπως έλεγε. Η εκπομπή δεν φρόντισε να ενημερώσει τον Τζούμα για τον σάλο που θα ξεσπούσε από τις δηλώσεις του.

Φυσικά η συγκεκριμένη δήλωση δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση πως ο Κωνσταντίνος Τζούμας  υπήρξε ταλαντούχος, καυστικός, ευφυολόγος, μία εμβληματική προσωπικότητα της καλλιτεχνικής και “κουλτουριάρικης” (όπως ο ίδιος θα αυτοσαρκάζονταν) Αθήνας, ένα από τα μέλη της αξέχαστης “Γλυκιάς Συμμορίας” του Νίκου Νικολαϊδη, που μετά τους θανάτους του Τάκη Σπυριδάκη και Τάκη Μόσχου, “ορφάνεψε” δυστυχώς και άλλο.

https://youtu.be/6V838R5GRns

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version