Διεθνές Συνέδριο της Χερτζιλίγια στο Ισραήλ

-

 Το ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της Χερτζιλίγια πρόκειται να πραγματοποιηθεί στι 8-10 Μαίου 2018. Το Συνέδριο έχει τίτλο «70 Χρόνια Ανεξαρτησίας: Tο Κράτος του Ισραήλ σε κρίσιμες συγκυρίες (70 Years of Independence: Israel at Critical Junctures)» και αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα όπως το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι Ισραηλινο-Παλαιστινιακές σχέσεις, οι προκλήσεις της αμερικανικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή, η επιστροφή της «ρώσικης αρκούδας» στην ευρύτερη περιοχή, κ.α.

Στο συνέδριο τςη Χερτζιλίγια μετέχει ως ομιλήτρια η Αντωνία Δήμου, αρθρογράφος της SLPress και διεθνολόγος με ειδίκευση στη Μέση Ανατολή, σε πάνελ που θα εξετάσει τις παγκόσμιες ευκαιρίες και προκλήσεις δίδοντας έμφαση στην συριακή πολεμική κρίση.

Στο πάνελ θα μετέχουν επίσης –μεταξύ άλλων-  οι Γκράχαμ Άλλισον, καθηγητής διακυβέρνησης στο Harvard Kennedy School, Άριελ Λεβίτ, εταίρος στο Carnegie Endowment for International Peace και πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Πολιτικής στην Ισραηλινή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, και Κέννεθ Γουαϊνσταϊν, πρόεδρος στο Hudson Institute.

Επίσης η αρθρογράφος του SLPress θα συντονίσει τη συζήτηση σε πάνελ του αμερικανικού ινστιτούτου Rand που θα εστιάσει στην «Νέα Στρατηγική Ασφάλειας των ΗΠΑ και τη Σημασία της για την Μέση Ανατολή (New US Defense Strategy: What it means for the Middle East?)».

Ακολουθεί ο σύνδεσμός με το συνολικό πρόγραμμα του διεθνούς συνεδρίου: https://www.idc.ac.il/en/research/ips/2018/Documents/programE5.5.18E.pdf

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.