Μια μοναδική παράσταση αφιερωμένη στον Γεώργιο Σουρή

-

Ο Πασχάλης Τόνιος συνθέτης-ερμηνευτής παρουσιάζει το νέο μουσικό έργο του, βασισμένο στην ποίηση του «Αριστοφανικού» ποιητή Γεώργιου Σουρή, ο οποίος με το αιχμηρό και αυτοσαρκαστικό του χιούμορ παραμένει εντυπωσιακά επίκαιρος και αφοπλιστικά αληθινός.

Πλαισιωμένος από μια πολυμελή ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών, με τη συνοδεία δύο χορωδιών και υπό την σκηνοθεσία του Μεγακλή Βιντιάδη, θα μας ταξιδέψει στο παρελθόν, προκειμένου να ατενίσουμε το μέλλον, να αναγνωρίσουμε την Ελλάδα στην οποία ζούμε και που ζει μέσα μας.

Η μοναδική αυτή παράσταση αποτελεί ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός, το οποίο θα αναδείξει την εξαιρετική πολιτιστική κληρονομιά που άφησε πριν από 100 χρόνια ο Γεώργιος Σουρής και που έχει προταθεί 5 φορές για το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στη ΜΕΤΑδραση για τη στήριξη των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα.

Σύντομη ομιλία από τον καθηγητή Κώστα Γεωργουσόπουλο

Τραγουδούν και αφηγούνται:

Αλικάκη Μυρτώ, Βαλτινός Γρηγόρης, Βιδάλη Μαίρη, Βουτσάς Κώστας ,Ζουγανέλης Γιάννης, Καρρά Νικολέττα, Λογοθέτης Ηλίας, Λουδάρος Αντώνης, Μαγγίρα Μπέττυ, Μαρίνος Μιχάλης, Μιχαηλίδης Ιεροκλής, Μπουρδούμης Αλέξανδρος, Πετράκης Παναγιώτης, Πολυχρονίδη Μαριάννα, Σκιαδαρέσης Γεράσιμος, Τσακίρογλου Νικήτας, Φιλιππίδης Πέτρος, Χαϊκάλης Παύλος, Ψυχράμη Αντιγόνη. και ΝίVo Βουρλιωτης ,στην παρουσίαση ο Δημήτρης Μακαλιάς.

Σύνθεση-Καλλιτεχνική διεύθυνση: Πασχάλης Τόνιος

Σκηνοθεσία: Μεγακλής Βιντιάδης

Video: Μεγακλής Βιντιάδης, Γιάννης Δεσινιώτης

Ενορχήστρωση: Χρήστος Ζούμπος

Συμμετέχουν 10μελής ορχήστρα με τον δεξιοτέχνη βιολιστή Κυριάκο Γκουβέντα, η Μεικτή Χορωδία του συλλόγου υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ευαγγελάτου και η Χορωδία Παλαιού Φαλήρου «Ανδρέας Λαζάρου», υπό τη διεύθυνση της Λώρας Πετροπούλου.